Νέες προβλέψεις Β. Λεβέντη

7.2.2016

Οι προβλέψεις για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα συνεχίζονται από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ  Β Λεβέντη κι ακουμπούν όλο το πολιτικό φάσμα.

«Τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική», εκτιμά ο Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, σημειώνοντας ότι μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστούν οι ξένοι να χαλαρώσουν λίγο το πρόγραμμα, το οποίο «διαφορετικά δεν βγαίνει».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τονίζει ότι οι θεσμοί φεύγουν απογοητευμένοι από την Ελλάδα διότι «αντί να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, ψάχνουμε δικαιολογίες για να μη γίνουν. Αντί να αποφασίσουμε μια και έξω να τσιτωθούμε λίγο, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, είμαστε όλο δικαιολογίες».

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν στηρίζει τις απεργίες και τα μπλόκα, καθώς «στρέφονται κατά άλλων κοινωνικών τάξεων», ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ψηφίσει άλλον εκλογικό νόμο εκτός από την απλή αναλογική.

Προβλέπει, επίσης, ότι λόγω δημοσκοπικής κατάρρευσης, στις επόμενες εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ. «Πιθανώς και ο Βενιζέλος», προσθέτει, ενώ δεν αποκλείει και συνεργασία της Φώφης Γενημματά με τον ΣΥΡΙΖΑ.