Νέοι υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Γλυφάδας

7.3.2016

Επτά νέους υπόγειους κάδους εγκατέστησε ο Δήμος Γλυφάδας, στην Πλατεία Εσπερίδων και στη συμβολή των οδών Άγγελου Μεταξά & Λαζαράκη. Η υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας των περιοχών αυτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε υπόγειος κάδος αντικαθιστά τρεις κοινούς τροχήλατους κάδους.

Η προμήθεια και τοποθέτηση των κάδων έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων και πραγματοποιήθηκε χάρη στη χρηματοδότηση που εξασφάλισε ο Δήμος από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου/ΥΠΕΚΑ.

Με την υπογειοποίηση της αποθήκευσης των απορριμμάτων, ο Δήμος Γλυφάδας προσδοκά να πετύχει αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, καλύτερη αρχιτεκτονική εναρμόνιση του περιβάλλοντα χώρου στα σημεία εγκατάστασης, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι κάδοι αποθήκευσης είναι πλήρως στεγανοί και τοποθετημένοι υπόγεια εκτός της κοινής θέας, ενώ τα απόβλητα συλλέγονται μέσω υπέργειου «στομίου» τροφοδοσίας. Το σύστημα μπορεί να μειώσει το συνολικό κόστος αποκομιδής των απορριμμάτων, χρησιμοποιώντας λιγότερο ανθρώπινο δυναμικό, λιγότερες μετακινήσεις οχημάτων και μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

«Αναβαθμίζουμε ακόμα περισσότερο την καθαριότητα στη Γλυφάδα, τοποθετώντας νέους υπόγειους κάδους σε κεντρικά σημεία της πόλης, με χρήματα που εξασφαλίσαμε από το Πράσινο Ταμείο», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. «Οι βυθιζόμενοι κάδοι έχουν τριπλάσια χωρητικότητα από τους γνωστούς, πράσινους. Μπορούμε έτσι να απομακρύνουμε από δρόμους και πλατείες μια σειρά από “παραδοσιακούς” κάδους. Η διαδικασία αποκομιδής απορριμμάτων γίνεται πιο απλή, η πόλη πιο καλαίσθητη και λειτουργική και η καθαριότητα βελτιώνεται σημαντικά», συμπλήρωσε.