Νέο κύμα κακοκαιρίας

18.1.2016

Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται στη χώρα μας με κρύο και χιόνια. Ήδη η Βόρειος Ελλάδα έχει ντυθεί στα λευκά. Οι πόλεις της Φλώρινας, της  Πτολεμαίδας, των Γρεβενών και της Κοζάνης απολαμβάνουν το λευκό κοστούμι του χειμώνα.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας είχε όμως  και ένα νεκρό στις Σέρρες, αλλά και πολλά προβλήματα από τις καταιγίδες σε Μαρούσι και Χαλάνδρι στην Αττική. Ενώ για σήμερα χιόνια προβλέπονται ακόμη και στην Αττική.

Στα λευκά έχουν ντυθεί από τα ξημερώματα οι περισσότερες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Πεζοδρόμια και σταθμευμένα οχήματα ακόμη και στο κέντρο της πόλης έχουν καλυφθεί από το χιόνι. Η χιονόπτωση έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε για αρκετές ώρες. Κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται επί ποδός για να διασφαλίσουν την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων. Η Τροχαία έχει διακόψει προληπτικά την κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω της κακοκαιρίας, του παγετού και της ολισθηρότητας των δρόμων.

Μέχρι στιγμής η Επαρχιακή οδός Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου παραμένει κλειστή, εκ περιτροπής σε μία λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία στο ύψος της Καρδίας πηγαίνοντας προς Χαλκιδική, ενώ στο δρόμο προς Ωραιόκαστρο η κυκλοφορία παραμένει κλειστή λόγων του παγετού.

Παράλληλα, έχουν αναφερθεί μικροσυγκρούσεις (χωρίς ευτυχώς κάποιον τραυματισμό) στον κόμβο Πανοράματος, εξ’αιτίας της ολισθηρότητας των δρόμων.

Από το Δήμο Λαγκαδά ανακοινώνεται πως όλα τα σχολεία του Δήμου Λαγκαδά (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου λόγω της κακοκαιρίας.