Νέο ναυάγιο με νεκρούς ανοιχτά της Σάμου

28.1.2016

Η τραγωδία στο Αιγαίο δεν τελειώνει. Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Κοκάρι, όταν λέμβος που μετέφερε πρόσφυγες ανατράπηκε με αποτέλεσμα 18 επιβαίνοντες να είναι νεκροί.  Τέσσερα μικρά κορίτσια και πέντε μικρά αγόρια βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Τη ζωή, επίσης, τους έχασαν οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Οι διασωθέντες πρόσφυγες είναι 10 και σύμφωνα με το λιμενικό, αναφέρουν ότι η λέμβος που τους μετέφερε βυθίστηκε και κάνουν λόγο για 23 περίπου αγνοούμενους από το ναυάγιο.

Οι λιμενικές αρχές ενημερώθηκαν για το ναυάγιο από έναν άνθρωπο που βρέθηκε στην ξηρά κατά τις 21:00 το βράδυ, ο οποίος είπε πως επέβαινε στη λέμβο που ήταν γεμάτη πρόσφυγες, χωρίς όμως να ξέρει τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων.

Η επιχείρηση αναζήτησης ξεκίνησε με σκάφος του Λιμενικού και του Frontex, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή ενός ελικοπτέρου κι ενός πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού.