Νέο συλλαλητήριο σήμερα στις 11 το πρωί στην Πλατεία Συντάγματος

13.2.2016 

Αποφασισμένοι οι αγρότες να μείνουν στα μπλόκα επ’ αόριστον

Νέο παναγροτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποιούν σήμερα στις 11 το πρωί οι αγρότες οι οποίοι φαίνονται  αποφασισμένοι  να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την απόσυρση του ασφαλιστικού και των αιτημάτων τους που έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής.

Πρόγευση της σημερινής διαδήλωσης ήταν η χθεσινοβραδινή κινητοποίηση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 αγρότες, αλλά και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους.

Οι αγρότες εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην κάνουν σε τίποτα πίσω στις αξιώσεις τους για την πλήρη απόσυρση των ασφαλιστικών μέτρων που προτείνει η κυβέρνηση, προκειμένου να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Από χθες αρκετά μέλη των μπλόκων που συμμετέχουν στην «κάθοδο» των τρακτέρ στην πρωτεύουσα πρότειναν να παραμείνουν στην Αθήνα ακόμα και επ’ αόριστον κατασκηνώνοντας στην πλατεία Συντάγματος μέχρι η κυβέρνηση να αποσύρει την πρότασή της για το ασφαλιστικό.

Νέο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα

Κλειστό αναμένεται να είναι και σήμερα από νωρίς το πρωί το κέντρο της Αθήνας. Αγρότες από την Αττική, την Κορινθία, την Κρήτη, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία αναμένεται να συρρεύσουν στην πλατεία Συντάγματος στις 11 το πρωί, οπότε έχει προγραμματιστεί το νέο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Συντάγματος, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες.

Εκατοντάδες ήταν οι αγρότες από την Κρήτη που διάλεξαν χθες το βράδυ να διανυκτερεύσουν στην πλατεία Συντάγματος που έστησαν ένα πρόχειρο καταυλισμό με αντίσκηνα.

Δεν κάνουν πίσω

Σύμφωνα με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Μπλόκων οι αγρότες πρόκειται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όπως μάλιστα ανέφερε χθες το βράδυ στο χαιρετισμό του ο κ. Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Συντονιστικής, προϋπόθεση για να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου είναι η απόσυρση των εξεταζόμενων μέτρων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Εκ μέρους του μπλόκου του Προμαχώνα ο κ. Γιάννης Τουρτούρας ανέφερε ότι οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα, ενώ ο κ. Γιάννος Βάγγος από το μπλόκο του Κάστρου απηύθυνε κάλεσμα ενότητας γιατί, όπως είπε, “έρχονται δύσκολες ημέρες”. Είκοσι τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας, τα οποία πραγματοποίησαν συμβολική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες αγρότες

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής με εντολή εισαγγελέα οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, για τα επεισόδια που έγιναν έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία και έχει οριστεί τακτική δικάσιμος.