Νέο σχέδιο-εξπρές εθελοντικών μετακινήσεων στο  δημόσιο τομέα

18.6.2016

Νέο σχέδιο εθελοντικών μετατάξεων στο Δημόσιο  ετοιμάζει η κυβέρνηση, κυρίως, από το κέντρο προς την Περιφέρεια σε μια προσπάθεια να κλείσει μαύρες τρύπες και να διατηρήσει ζωντανή τη λειτουργία του Δημόσιου τομέα ο οποίος καταρρέει λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων.

Συγκεκριμένα μετακινήσεις εξπρές στο Δημόσιο προωθεί η κυβέρνηση με το νέο νόμο για την κινητικότητα που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χρ. Βερναρδάκης τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ψηφιστεί εντός Ιουνίου.

Η διαδικασία των μετατάξεων υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνεται σε τέσσερις μήνες το αργότερο με την τοποθέτηση του υπαλλήλου και θα γίνεται με δύο υπογραφές, του φορέα υποδοχής και του φορέα προέλευσης, και μία διοικητική πράξη, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Επίσης για πρώτη φορά θα αναγνωρίζονται, με Προεδρικό Διάταγμα, έως και επτά χρόνια προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στη βαθμολογική κατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με την εκκίνηση της διαδικασίας στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται ένα σαρωτικό κύμα εθελοντικών μετατάξεων από την Αττική προς την περιφέρεια, καθώς είναι πολλοί οι υπάλληλοι που θέλουν να επιστρέψουν στους τόπους καταγωγής τους για να μειώσουν το κόστος διαβίωσης.