Νέο σχολικό συγκρότημα στις Αφίδνες σχεδιάζει ο Δήμος Ωρωπού

17.3.2016

Νέο σχολικό συγκρότημα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αφιδνών σχεδιάζει να ανεγείρει ο Δήμος Ωρωπού για τις ανάγκες των μαθητών της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ανεγερθεί σχολικό συγκρότημα που θα καλύπτει τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής. Μάλιστα  στον περιβάλλοντα χώρο  θα  κατασκευαστούν γήπεδα για αθλοπαιδιές. Η ανέγερση του  συγκροτήματος έχει, ήδη, λάβει την έγκριση της Διεύθυνσης Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ) που θα συντάξει την κοστολογημένη  μελέτη θα χρηματοδοτήσει το έργο και θα επιβλέψει την υλοποίηση του.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα οριστεί ο εκπρόσωπος του Δήμου που θα μετάσχει στην επιτροπή καταλληλότητας του οικοπέδου που έχει εξευρεθεί για την ανέγερση του σχολικού συγκροτήματος., ώστε να προχωρήσει η αλλαγή του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσει η μελέτη και κατασκευή του.

Να σημειώσουμε ότι τη διαδικασία για την ολοκλήρωση του φακέλου του σχολικού συγκροτήματος, με εντολή του Δημάρχου κ. Θ. Ρούσση,  έχει αναλάβει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών κ. Κων. Δέδες ο οποίος είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές υποχρεώσεις του Δήμου και το έργο θα μπει στην φάση της μελέτης.