Νέο όργανο διαχείρισης του προσφυγικού αποφάσισε η κυβέρνηση

3.3.2016

Οι πτυχές του προσφυγικού εξετάστηκαν σε μαραθώνια σύσκεψη του υπουργικού Συμβουλίου το οποίο αποφάσισε και τη γραμμή που θα τηρήσει αύριο ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου των Αρχηγών των Κομμάτων  υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Τελικά αυτό που αποφασίστηκε είναι το Μέγαρο Μαξίμου να φτιάξει επικοινωνιακή ομάδα για τη διαχείριση του προσφυγικού. Επικεφαλής μπαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Μέχρι πρότινος επικεφαλής ήταν ο κ. Αλ. Φλαμπουράρης.

Ενώ ο πρωθυπουργός «ικετεύει» την Τουρκία να μην στέλνει 1.500 άτομα την ημέρα στην Ελλάδα.

Σε αυτό το καινούριο συντονιστικό όργανο θα συμμετέχουν αρκετοί υπουργοί.  Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και φυσικά ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Σκοπός της επικοινωνιακής ομάδας θα είναι η καθημερινή ενημέρωση για το προσφυγικό και η παρουσίαση της κατάστασης με τα κέντρα φιλοξενίας και τους εγκλωβισμένους σε καταυλισμούς και hotspots μετανάστες και πρόσφυγες.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται καθημερινά στις 09:00-09:30 και θα γίνεται από τον Γιώργο Κυρίτση (απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής), ο οποίος θα είναι ο εκπρόσωπος της επικοινωνιακής ομάδας για το προσφυγικό

Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ν. Μουζάλας παραδέχτηκε ότι τελικά στην Ελλάδα ήρθαν και θα παραμείνουν πάνω από 150 χιλ πρόσφυγες.