Νέο Hotspot στη Μαλακάσα ετοιμάζει η κυβέρνηση

24.9.2016

Σε απέραντο  hotspot  εναπόθεσης ανθρώπινων ψυχών σχεδιάζει να μετατρέψει την Μαλακάσα η κυβέρνηση, η οποία έχει χάσει τον έλεγχο των προσφύγων –μεταναστών,  οι οποίοι καθημερινά εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από έγκυρη πηγή, νέο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών (hotspot) σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος της Μαλακάσας.

Ήδη στην περιοχή της Μαλακάσας και συγκεκριμένα στο  πρώην στρατόπεδο «Γερακίνη» λειτουργεί από τον περασμένο Μάρτιο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών από το Αφγανιστάν. Παρά την σφοδρή αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι ζητούσαν εξ αρχής να περιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών στους 500, ώστε να μην υπερβούν τον αριθμό του γηγενούς πληθυσμού, καθώς η Μαλακάσα είναι ένα μικρό χωριό, τελικά μέχρι σήμερα οι μετανάστες έφτασαν στα 1.350 άτομα. Οι συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών μέσα στο στρατόπεδο “Γερακίνη” παραμένουν άθλιες, παρά τα επίμονα αιτήματα των κατοίκων να βελτιωθεί το επίπεδο τους.

Το νέο hotspot δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη που ακριβώς πρόκειται να στηθεί, πιθανότατα σε παλιό εργοστάσιο ξυλείας που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Μαλακάσας στην κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες των κατοίκων, χθες το απόγευμα ανώτατος Αξιωματικός της Αστυνομίας μετέβη στη Μαλακάσα προκειμένου να φωτογραφίσει το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση  είναι βέβαιον ότι οι κάτοικοι θα αντιδράσουν έντονα, καθώς διαμαρτύρονται ότι ήδη αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους από την παραμονή των Αφγανών στην περιοχή. Παράλληλα θα επιβεβαιωθεί το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης που προόριζε την Μαλακάσα ως μέρος υποδοχής 4.000 μεταναστών, γεγονός που θα αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση.

Να σημειώσουμε ότι την Άνοιξη υπήρχε η πληροφορία ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να νοικιάσει και εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο στην περιοχή της παραλίας Μαρκοπούλου για να εγκαταστήσει μετανάστες και πρόσφυγες. Αυτό όμως εγκαταλείφτηκε μετά τις έντονες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής αλλά και των επαγγελματιών που θα πλήττονταν κατά την θερινή περίοδο.

Μένει τώρα να δούμε τις εξελίξεις και τις όποιες αντιδράσεις, αν υπάρξουν, από οποιαδήποτε κατεύθυνση έτσι ώστε το χωριό της Μαλακάσας να μην υποστεί τις συνέπειες που θα επιφέρει η πιθανότητα ενός νέου Hotspot.