Νίκος Λούπης: Απάντηση στον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού κ. Μιχάλη Τόλια

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Ωρωπού κ. Μιχάλη Τόλια και του Προέδρου του Πολιτισιτκού Συλλόγου “ΑΣΩΠΟΣ” κ. Νίκου Λούπη, μετά από ανάρτηση που έκανε χθες ο κ. Μ. Τόλιας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, αναφερόμενος στη συνεργασία του ΝΠΔΔ με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η απάντηση του κ. Ν. Λούπη έχει ως εξής:

“Ταλαντεύτηκα πολύ για τον τρόπο με τον οποίο θα έπρεπε να απαντήσω σε αυτήν την αστεία και αναίτια επίθεση κατά του πολιτιστικού συλλόγου Ωρωπού «Ο Ασωπός»,  του πατέρα-Σπυρίδων, εφημέριο του χωριού μας και εμένα προσωπικά.

Δεν μπορεί να ισοπεδώνονται όλα στο βωμό του μικροπολιτικού συμφέροντος του κάθε ’’επαγγελματία’’ πολιτικού. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ζουν από τη δουλειά τους και προσφέρουν αμισθί στο κοινωνικό σύνολο.

Κύριε Μιχάλη Τόλια , πρόεδρε του Ν.Π.Δ.Δ όσες προσπάθειες και αν έκανα σας λέω ειλικρινά, μου ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσω σοβαρά την ανακοίνωσή σας μέσω facebook. Κάνοντας μια τελευταία προσπάθεια να διατηρηθεί μια κάποια σοβαρότητα σας ενημερώνω , εάν δεν γνωρίζετε, ότι είναι στις υποχρεώσεις σας ως Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού(!) και μάλιστα έμμισθος , αν δεν κάνω λάθος ασχολείστε αποκλειστικά με αυτό , να συνεργάζεστε με τους πολιτιστικούς συλλόγους και γενικά με όσους προάγουν τον πολιτισμό στον τόπο μας.

Σε ότι αφορά τις χορηγίες ίσως πρέπει να σας θυμίσω ότι τα χρήματα είναι των δημοτών του Ωρωπού , τα δικά μας χρήματα διαχειρίζεστε κ.Τόλια όχι τα δικά σας!

Πρέπει επίσης να σας υπενθυμίσω ότι ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού(!) καλό θα είναι να διατηρήσετε μια στοιχειώδη σοβαρότητα και να πάψετε να ασχολείστε με κουτσομπολιά και να τα μεταφέρετε δημόσια.

Ίσως βέβαια αυτό να μην είναι θέμα για εσάς διότι είστε οπαδός του κατηγορώ δημόσια και ζητώ συγγνώμη κατ’ ιδίαν .

Είναι αστεία τουλάχιστον να μιλάτε εσείς κ.Τόλια για πολιτικά παιχνίδια μέσω του πολιτιστικού συλλόγου , ίσως κρίνετε με τα δικά σας δεδομένα και νομίζετε ότι λειτουργούν όλοι με αυτόν τον τρόπο.

Σε ότι αφορά την θεατρική παράσταση αναφέρεστε ότι πραγματοποιήθηκε μόνο με τους οικείους μας . Θέλω να σας πω ότι καλέστηκαν ο πρόεδρος του χωριού κ.Ρόδης (ο οποίος ήταν και ο μόνος που παρευρέθηκε) και η Δημοτική Σύμβουλος κα. Μαραβέλια , προερχόμενη από το χωριό μας , η οποία και μας ενημέρωσε ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Κανένας άλλος δεν καλέστηκε και δεν παραβρέθηκε. Αυτά για να σας λυθούν οι απορίες και για να μην αφήνετε υπονοούμενα περί αντιπολιτευτικής τακτικής!!!

Η αναφορά σας στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας ήταν επιεικώς ατυχέστατη και μόνο γέλια μας προκαλεί , δείχνοντας την άγνοια σας για τη λειτουργία του συλλόγου μας καθώς και πόσο μακριά είστε από το χωριό μας .

Τέλος κ. Τόλια , πρόεδρε του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού(!) θέλω «φιλικά» να σας πω ότι είναι απαράδεκτο και εξοργιστικό στο βωμό της «εξυπηρέτησης επιχειρηματικών» και πολιτικών συμφερόντων και μάλιστα πολιτικών σας φίλων να επιτίθεστε χωρίς ντροπή στον ιερέα του χωριού μας όταν γνωρίζετε το έργο του καθώς επίσης και όταν γνωρίζετε  που δίνονται τα χρήματα από το πανηγύρι!”

Νίκος Λούπης