Νίκος Οικονόμου: Στον Ερμή  συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Το ταξίδι συνεχίζεται στην Α2!!!

 Είναι πια πρωταθλητές, αλλά συνεχίζουν να ονειρεύονται, γιατί στον Ερμή Σχηματαρίου οι παρέες γράφουν ιστορία. Από τη Β΄ Εθνική στα… μεγάλα σαλόνια της Α2 κατηγορίας. Κάποτε άπιαστο όνειρο, σήμερα πραγματικότητα.

Το όνειρο καλά κρατεί στην τρίτη πιο βιομηχανική περιοχή της χώρας, με το μπάσκετ να κερδίζει τις καρδιές όλων. Να τους κάνει υπερήφανους, με εμπνευστή και καθοδηγητή τον Νίκο Οικονόμου έναν μπαρουτοκαπνισμένο πρωταθλητή αλλά έμπειρο πια κόουτς. Έναν άνθρωπο που μπορεί να έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης, να έπαιξε σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά στο Σχηματάρι γνωρίζει την προπονητική του Μέκκα, όσο κι αν σεμνός, όπως πάντα, σκύβει το κεφάλι και  χαμογελάει αυτάρεσκα… χωρίς και να το παραδέχεται.

Τα πανηγύρια  για την  άνοδο είχαν αρχίσει να κατακάθονται, αλλά η παρουσία του Νίκου και του προέδρου του συλλόγου Φάνη Φλώτσιου στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Σχηματαρίου, επιβεβλημένη. Είχαν προπόνηση οι Ακαδημίες. Άλλωστε η δουλειά συνεχίζεται.  Το γήπεδο είναι το δεύτερο σπίτι τους. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση για την επόμενη μέρα έχει, ήδη, ξεκινήσει.

Η «Άποψη τώρα» βρήκε τους δύο πρωταγωνιστές του θριάμβου, εκεί στο γήπεδο και με μια πιο χαλαρή διάθεση, ένα απόγευμα, εκεί στα τέλη Μαΐου, μας άνοιξαν την καρδιά τους, για να μας μιλήσουν για όσα πέτυχαν, τα σχέδια για το μέλλον, το μπάσκετ στο Σχηματάρι, το ελληνικό μπάσκετ και την εθνική ομάδα. Σε μια συνέντευξη ποταμό που αποτύπωσε ανάγλυφα τη διάθεση όλων το ταξίδι να συνεχιστεί και το όνειρο να μείνει ζωντανό για νέες επιτυχίες. Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε, λένε, για αυτό τον υπέροχο κόσμο του Σχηματαρίου.

Ο Νίκος παραμένει χαμηλών τόνων, συγκρατημένος λιγομίλητος, αλλά και χαρούμενος, δικαιωμένος για ό, τι πέτυχε η ομάδα, λέγοντας ότι «όλα έγιναν με σχέδιο, οργάνωση, δουλειά».

Συλλογίζεται την πρόκληση της Α2, μιλάει με σεβασμό, αλλά δεν την φοβάται. Κοιτάζει το μέλλον από τα 2,08 με αισιοδοξία. Αποδέχεται το ρίσκο. Βλέπει μακριά και οραματίζεται νέους θριάμβους, αν και  αρνείται, πεισματικά, να μιλήσει,  ακόμα, για στόχους. «Να δούμε ποιοι θα είμαστε,  ποια ομάδα θα έχουμε», λέει, και  «τότε θα μιλήσουμε για στόχους». Είναι φανερό ότι θέλει να μιλήσει μόνο για παραμονή, μα  στο βάθος το μάτι παίζει και προς τα πολύ μεγάλα σαλόνια αυτά της …Α1. Μακρινό όνειρο… αλλά όχι άπιαστο για το Νίκο των μεγάλων επιλογών…

Παραδέχεται ότι έχει, ήδη, ξεκινήσει το σχεδιασμό της ομάδας για την Α2 η οποία θα στηρίζεται σε τρεις τέσσερις έμπειρους παίχτες που οδήγησαν την ομάδα στην άνοδο,  αλλά και σε νέα ταλαντούχα παιδιά που θα έχουν κίνητρο και θέληση για μεγάλες προκλήσεις. Οι Δημητριάδης,  Ζαρμακούπης θεωρούνται η βάση της ομάδας και για τη νέα πορεία. Ενώ, ήδη, έχουν υπογράψει ο έμπειρος Αλ. Κυρίτσης, και οι  Χρ. Πάππος και Γ. Νάκης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει και για το μέλλον του συλλόγου μέσα από τις ακαδημίες. «Εκεί πέφτει το βάρος αλλά θα χρειαστούν χρόνια για να βγουν νέοι αθλητές που θα γεμίσουν το ρόστερ της ομάδας. Είμαστε ακόμα στην αρχή γιατί η περιοχή δεν έχει παίχτες που να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός επαγγελματικού απαιτητικού πρωταθλήματος» τονίζει.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου Φάνης Φλώτσιος παρεμβαίνει στη κουβέντα και θυμάται πως ξεκίνησε η προσπάθεια πριν από τρία χρόνια, αλλά δεν παραλείπει να πει πως, χωρίς δύο ανθρώπους, τον Χρήστο Καφρίτσα, τον οικονομικό στυλοβάτη της ομάδας και τον Νίκο Οικονόμου, με την πληθωρική προσωπικότητα,  το εγχείρημα δεν θα είχε πετύχει.

«Ο Χρ. Καρφίτσας πίστεψε σε αυτό, μας στήριξε και θα μας στηρίξει και φέτος με όλες του τις δυνάμεις. Με πολλές θυσίες και μεγάλη προσφορά αν και το μπάτζετ φέτος θα είναι πολύ μεγαλύτερο» θα πει.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Τανάγρας  Β. Περγάλια για την στήριξη στην ομάδα, τη ΔΗΚΕΤ και φυσικά τον υπέροχο κόσμο του Σχηματαρίου που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και που πρέπει να κατανοήσει ότι ο Ερμής είναι η ομάδα του και ο πρεσβευτής της πόλης σε όλη την μπασκετική Ελλάδα.

Φυσικά αναφέρθηκε και στους χορηγούς, τους «αιμοδότες» του Συλλόγου, που με την στήριξη τους έγινε το όνειρο πραγματικότητα.

Ο Νίκος Οικονόμου έχει άποψη και για το ελληνικό μπάσκετ το οποίο το βλέπει τα τελευταία χρόνια να παραπαίει σε επίπεδο ομάδων, καθώς «έχουν μπει πολλοί ξένοι παίχτες, γίνονται συνεχεία αλλαγές και δεν υπάρχει σταθερότητα. Οι έλληνες παίχτες δεν παίρνουν χρόνο και αυτό κοστίζει και στην Εθνική. Πολύ δύσκολα η Εθνική θα ξαναζήσει στιγμές θριάμβων όπως το ΄87, το ΄89 και του  Μουντομπάσκετ 2006 στην Ιαπωνία. Χρειάζεται δουλειά στις υποδομές και να μειωθούν οι ξένοι», όπως επισημαίνει.

Στο τέλος ο Πρόεδρος δεν αντέχει και θέλει να μας εκμυστηρευτεί και το μεγάλο όνειρο των ανθρώπων του Συλλόγου. Ένα ιδιόκτητο παλατάκι που να χωράει τα όνειρα αυτών των ανθρώπων εκεί στο Σχηματάρι, των νέων παιδιών και μιας ολόκληρης πόλης, που όπως όλα δείχνουν κι αυτό, ίσως, σύντομα να είναι μια πραγματικότητα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη: