Νίκος Παρασκευόπουλος για την αποφυλάκιση Ρουπακιά

21.2.2016

Στην βραδύτητα της ελληνικής Δικαιοσύνης, που αντιμετωπίζει γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας, απέδωσε την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

 «Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της. Εχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης συμπλήρωσε ότι για το λόγο που εξελίχθηκε κατά αυτό τον τρόπο το συγκεκριμένο γεγονός, οφείλεται στη μη διαθεσιμότητα μεγάλων αιθουσών για δίκες με πολλούς κατηγορούμενους και μάρτυρες. «Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο Mega τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. «Θα έχω και πάλι επαφές με τις δικαστικές αρχές για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων».

 «Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη», ήταν η απάντηση του κ. Ν. Παρασκευόπουλου στην ερώτηση για το τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η οποία εξέφρασε την οργή και την αγανάκτησή της για την αποφυλάκιση Ρουπακιά.