«Ναι» από Μητσοτάκη για εμβολιασμούς ανηλίκων από παιδίατρους

Τον εμβολιασμό παιδιών άνω των 12 ετών και από παιδιάτρους στα ιατρεία τους επιτρέπει η κυβέρνηση.

Το εν λόγω ζήτημα εγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και τους εκπροσώπους των παιδιατρικών επιστημονικών εταιρειών και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον επικεφαλής της «Ελευθερίας», τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, να οργανώσει άμεσα την υλοποίηση του σχεδίου, με το οποίο θα ενταχθούν οι ιδιώτες παιδίατροι της χώρας στη μεγάλη εμβολιαστική εκστρατεία για τη θωράκιση των παιδιών και εφηβων.

Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Για τα παιδιά, η αιχμή του δόρατος είναι οι παιδίατροι. Προφανώς και οι παιδίατροι πρέπει να μπουν στο παιχνίδι για να πείσουν με τις γνώσεις τους και να κάνουν και οι ίδιοι εμβόλια.

Αναζητούνται τρόποι και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις προς την κατεύθυνση αυτή για να μπουν οργανωμένα οι παιδίατροι σε αυτή την ιστορία», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, παρατηρείται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία.

Η κ. Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών συστήνεται για την προσωπική τους προστασία και για τη θωράκιση τους για την επιστροφή στο σχολείο και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους:

Για την ηλικιακή ομάδα 18-24 το 45,4% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού ανέρχεται στο 47%.

Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού θα ανέλθει στο 23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 παιδιά, έφηβοι.

Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, το 9,6% έχει ήδη εμβολιαστεί και αν υπολογίσουμε και τα ραντεβού αυτό θα ανέλθει στο 11,5%. Έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO