Να ανακαλέσει την παραίτηση του ο Μεϊμαράκης ζητούν βουλευτές της Ν.Δ.

24.11.2015

Τουλάχιστον 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν να ανακαλέσει την παραίτηση του από μεταβατικός Πρόεδρος της παράταξης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Την πρόταση τους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα την καταθέσουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που ξεκίνησε πριν λίγο.

Το τραγελαφικό είναι πως την ώρα που τριάντα και πλέον  βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν ο κ. Μείμαράκης να ανακαλέσει την απόφαση της παραίτησης του, το αλαλούμ συνεχίζεται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εκατό στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υπέγραψαν κείμενο με το οποίο ζητούν οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Κ. Καραμανλής και Αντ. Σαμαράς, όπως είχε ζητήσει από χθες με άρθρο του και  η « Άποψη τώρα» να αναλάβουν πρωτοβουλίες όλα τα επιφανή στελέχη της παράταξης για να μην διασπαστεί το κόμμα.

Κι όλα αυτά ενώ ο κ. Παπαμιμίκος αφήνει να αιωρείται ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο νέος μεταβατικός Πρόεδρος κι όχι ο κ. Πλακιωτάκης.

Την άποψη αυτή την εξέφρασε δημόσια με δηλώσεις του ο εκ των υποστηρικτών του κ. Τζιτζικώστα πρώην υπουργός κ. Αθανασίου, ενώ ο Αναπληρωτής γραμματέας του Διαγραμματειακού  κ. Αλ. Κόκκαλης ανακοίνωσε ότι θα συγκεντρώσει υπογραφές από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής για να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Παπαμιμίκου.

Πάντως η ΚΕΦΕ συνεδριάζει απόψε παρά τις απουσίες προεδρεύοντος του κ. Φ. Ταυρή, ώστε οι διαδικασίες για την εκλογή του προέδρου να προχωρήσουν κανονικά.