Να ζητήσει συγνώμη ο Δήμαρχος Ωρωπού ζητά το Τοπικό Μαλακάσας

21.3.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ

Στο δημοτικό συμβούλιο της Πέμπτης 17 Μάρτιου, ο Δήμαρχος απαξίωσε τους κατοίκους της Μαλακάσας με χαρακτηρισμούς όπως «κλακαδόροι» «υποκινούμενοι» και «ανθρωπάκια».

Κύριε Δήμαρχε απαντήστε ονομαστικά, ποιους εννοείτε;

Επίσης, ο Δήμαρχος εδώ και 10 ημέρες από την στιγμή που πρόεκυψε η εγκατάσταση Προσφύγων-Μεταναστών στο στρατόπεδο της Μαλακάσας, αγνοεί το τοπικο συμβούλιο και την επιτροπή κατοίκων.

Στο δημοτικό συμβούλιο, πριν την έναρξή του, ζητήθηκε από το τοπικό συμβούλιο να συζητηθεί εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της Μαλακάσας.

Ο Δήμαρχος όμως ενέμεινε στην αρχική του τοποθέτηση, ότι συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ότι πήρε την πολιτική ευθύνη.

Μετά την δημοσίευση του ψηφίσματος του τοπικού συμβούλιου και της Επιτροπής Κατοίκων σε τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος Ωρωπού εξέδωσε Δελτίο Τύπου που καυτηριάζει το ψήφισμα και φωτογραφίζει τους κατοίκους Μαλακάσας ως «όψιμους πατριώτες» και άτομα που επιζητούν αυτοπροβολή.

Όμως υπάρχει η εξής αντίθεση. Αφού καυτηριάζει το ψήφισμα, γιατί ο Δήμαρχος το ψήφισε; Γιατί ο Δήμαρχος δεν συζήτησε τον θέμα και μετά την αντίδραση του κόσμου οδηγήθηκε σε ανακυβίστηση;

Κύριε Δήμαρχε, ήταν αναγκαίο να είχατε ενημερώσει τους κατοίκους της Μαλακάσας και να ήσασταν μαζί τους. Αντίθετα προτιμήσατε την «σιγή ιχθύος» και «κατόπιν εορτής» δεχθήκατε τις αντιδράσεις του κόσμου και συζητήσατε το θέμα.

Οι λανθασμένοι σας χειρισμοί τείνουν να υποβαθμίσουν την τοπική κοινωνία της Μαλακάσας Κύριε Δήμαρχε είναι αναγκαίο να ζητήσετε συγγνώμη από τους κατοίκους Μαλακάσας για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

 20 Μαρτίου 2016

Πρόεδρος Ευάγγελος Γκουζούνης

Μέλη Ελεάνα Κόκλα-Βάθη και Λίτσας Σπυρίδων