Να μην διακοπεί το πρόγραμμα «Χαρούμενο και Δημιουργικό Καλοκαίρι»

Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο ΔΣ ΚΕΔΩ κ. Άγγελο Χατζηιωάννου

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους, μέλη ΔΣ ΚΕΔΩ, μέλη ΔΣ πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Αρ. Πρωτοκόλλου:  12695/1.7.2020

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε της ΚΕΔΩ,

Όπως γνωρίζετε καλά το «Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι» είναι ένα πρόγραμμα-δομή που λειτουργεί με ιδίους πόρους του δήμου μας, δηλαδή το έχουν ήδη πληρώσει οι δημότες μας μέσω της δημοτικής φορολογίας.

Μέσω αυτού, μαθητές του δημοτικού συμμετέχουν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού σε καθημερινή βάση σε αθλητικές, μουσικές, καλλιτεχνικές και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης, σε αυτό το πρόγραμμα εργάζονται δεκάδες δημότες μας σε διάφορες ειδικότητες όπως δάσκαλοι μουσικής, γυμναστές κ.α.

Ενώ η κάθε πρώτη εβδομάδα του Ιούλη σηματοδοτούσε την έναρξη του προγράμματος, φέτος ουδείς είναι ενήμερος για το αν τελικά θα σταματήσετε την λειτουργία του.

Γνωρίζετε καλά ότι ο ενδεχόμενος τερματισμός του προγράμματος θα αποτελέσει πλήγμα για τους μαθητές και τους γονείς τους, τους εργαζόμενους και συνολικότερα για την περιοχή μας.

Ειδικά οι φτωχές οικογένειες, που δεν έχουν χρήματα για ιδιωτικές κατασκηνώσεις και camps πλήττονται περισσότερο από τον ενδεχόμενο τερματισμό. Επίσης, γνωρίζετε ότι σημαντικός αριθμός γονέων έχουν μείνει με πολύ λίγες μέρες καλοκαιρινής άδειας καθώς οι περισσότεροι έλαβαν την άδεια ειδικού σκοπού (δηλαδή έλαβαν μέρος της καλοκαιρινής τους άδειας) για την φροντίδα των παιδιών τους λόγω των κλειστών σχολείων εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊου, και σήμερα σε περίπτωση που διακοπεί το πρόγραμμα θα βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δεκάδες δήμοι ήδη έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούν ανάλογες δραστηριότητες.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος «Χαρούμενο & Δημιουργικό Καλοκαίρι» όπως συμβαίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε τους γονείς και τους εργαζόμενους στην δομή να είναι σε επιφυλακή για να αποτρέψουν ενδεχόμενες αρνητικές εξελίξεις.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος