Να παρθούν μέτρα ανακούφισης για τους πρόσφυγες στην Μαλακάσα

22.5.2016

Η κινητοποίηση των προσφύγων την Πέμπτη  19/5/2016 στον κόμβο της Μαλακάσας είναι αποτέλεσμα της ανυπαρξίας υποδομών στον χώρο φιλοξενίας τους καθώς και του γεγονότος ότι θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι στην χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Δημοτικής Αρχής Ωρωπού, καθώς έχουν αφήσει τους πρόσφυγες κυριολεκτικά στην έλεος της τύχης τους. Ενδεικτικά, δεν έχει γίνει απεντόμωση, η περιοχή είναι γεμάτη με φίδια και σκορπιούς, δεν υπάρχουν παιδίατροι και γιατροί άλλων ειδικοτήτων. Δεν έχουν γίνει εμβολιασμοί στα παιδιά. Σε κάθε μία από τις τέντες φιλοξενούνται δύο οικογένειες προσφύγων (συνήθως πολυμελείς) και η ζέστη είναι αφόρητη. Επιπλέον ηλικιωμένοι και παιδιά κοιμούνται στο χώμα με συνέπεια πολλοί από αυτούς να έχουν αρρωστήσει. Οι κάδοι απορριμμάτων στο κέντρο είναι μόλις δέκα για χίλιους τετρακόσιους πρόσφυγες και δεν πλένονται με συνέπεια την έντονη δυσοσμία και την δημιουργία εστιών μόλυνσης.

Οι πρόσφυγες βρίσκονται στην χώρα μας σαν πέρασμα προς τις χώρες που έχουν επιλέξει ως τελικό προορισμό.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, κατέστρεψε την ζωή τους στις πατρίδες τους.

Είμαστε ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ξέρουμε ότι αυτοί που τον προκαλούν για να μοιράσουν τον πλούτο των χωρών τους είναι οι ίδιοι που διαλύουν την ζωή των εργαζομένων στην χώρα μας, την κοινωνική ασφάλιση και τσακίζουν συντάξεις και μεροκάματα για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Καλούμε το λαό της περιοχής σε δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες-μετανάστες.

Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει επιτέλους, τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης για την ζωή των προσφύγων στο κέντρο της Μαλακάσας.

Μάιος 2016,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com