Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το έργο του βιολογικού καθαρισμού Καλάμου-Αγίων Αποστολών

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού

Αίτημα προς τον δήμαρχο Ωρωπού κ, Γεώργιο Γιασημάκη, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Γεώργιο Αρμυριώτη και προς όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα του βιολογικού καθαρισμού Καλάμου – Αγίων Αποστόλων, κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωση Μιχάλης Χασιώτης και Βασίλης Γεωργόπουλος.

Το ίδιο έχουν ζητήσει και 1.708 κάτοικοι της περιοχής του Καλάμου, οι οποίοι για το σκοπό αυτό έχουν καταθέσει από καιρό κείμενο με τις υπογραφές τους. Με αυτές εκφράζουν την απόλυτη συμφωνία τους με την δημιουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά εκφράζουν  και επιφυλάξεις τόσο για την κάθε αυτή μελέτη και προβλεπόμενη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού όσο και για την χωροθέτηση του στην περιοχή «Αγκώνα» θέτοντας μια σειρά τεκμηριωμένων και συγκεκριμένων επιστημονικών και τεχνικών απόψεων επί του θέματος.

Όμως η διοίκηση Γιασημάκη, παραβιάζοντας για ακόμη μια φορά τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, αρνείται πεισματικά κάθε συζήτηση για το εν λόγο θέμα.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, πρόεδρο ΔΣ Ωρωπού κ.  Γεώργιο Αρμυριώτη

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου: 5628/26.3.2021

Κύριε Δήμαρχε,

Κύριε Πρόεδρε,

Στις 17/3/2021 αναρτήσατε την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της ΔΚ Καλάμου στο site του δήμου Ωρωπού και την θέσατε σε διαβούλευση.

Με αυτήν καλείτε κάθε ενδιαφερόμενο να εκφέρει την άποψη του καθώς και πιθανές ενστάσεις για την συγκεκριμένη μελέτη.

Όμως γνωρίζετε ότι με το υπ. αρ. πρωτοκόλλου 1709/8.9.2020 έγγραφο, 1.708 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της ΔΚ Καλάμου έχουν ζητήσει με υπογραφές την σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με θέμα το έργο του βιολογικού καθαρισμού Καλάμου – Αγίων Αποστολών, καθώς έχουν κάθε έννομο συμφέρον να εκφέρουν άποψη για αυτό.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο άρθρο 5 του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται «Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Στη συνέχεια ο Ναυτικός και Εξωραϊστικός Όμιλος της Λιμνιώνας κατέθεσε στο πρωτόκολλο του δήμου μας αντίγραφα επιστημονικών και τεχνικών εκθέσεων για το ίδιο θέμα και με αίτημα να κοινοποιηθούν σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, για τα οποία όμως ουδέποτε ενημερωθήκαμε πλήρως (αρ. πρωτ. 22564/6.11.2020).

Σε αυτές εκφράζουν την απόλυτη συμφωνία τους με την δημιουργία του Βιολογικού Καθαρισμού αλλά εκφράζουν  επιφυλάξεις τόσο για την κάθε αυτή μελέτη και προβλεπόμενη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού όσο και για την χωροθέτηση του στην περιοχή «Αγκώνα» θέτοντας μια σειρά τεκμηριωμένων και συγκεκριμένων επιστημονικών απόψεων επί τούτου.

Τελικά, για να αποφύγετε οποιαδήποτε συζήτηση για το εν λόγο θέμα καθώς την δίκαιη αγανάκτηση των κατοίκων, το συμπεριλάβατε σε ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (!!!) συνεδρίαση του δημοτικού την 9η Δεκεμβρίου 2020 και αυτό μόνο για να κατατεθούν απόψεις επί του θέματος, χωρίς να δοθούν στους δημοτικούς οι επιστημονικές και τεχνικές εκθέσεις που κατέθεσαν οι παραπάνω αναφερόμενοι κάτοικοι (!!!). Τελικά, η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψη απαρτίας.

Από τότε ουδέποτε έχετε επανέλθει για το εν λόγο θέμα, παρόλο που και βάση του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου είστε υποχρεωμένοι να το φέρεται στο προς συζήτηση.

Μάλιστα οι ίδιοι οι κάτοικοι με εξώδικο που σας έστειλαν στις 3/3/2021, όχι μόνο καταγγέλλουν όλα αυτά που σας αναφέρουμε αλλά ζητάνε, όπως δικαιούνται και ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας του δημοτικού μας συμβουλίου, να εισαχθεί το ζήτημα προς συζήτηση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, να γίνει δεκτή η κατάθεση των απόψεων τους προς κάθε δημοτικό σύμβουλο και να εισακουσθούν.

Επίσης, σε περίπτωση που το αγνοείτε, σας ενημερώνουμε ότι τόσο ο δήμος Μαραθώνα με την ομόφωνη απόφαση αρ. 97/2020 της επιτροπής ποιότητας ζωής όσο η Κοινότητας Βαρνάβα με την ομόφωνη απόφαση 32/2020 του κοινοτικού συμβουλίου έχουν διαφωνήσει με την χωροθέτηση του Βιολογικού Καθαρισμού στην θέση «Αγκώνα».

Κύριε Δήμαρχε,

σας τονίζουμε για ακόμη μία φορά ότι αυτά που, με ευθύνης σας, συμβαίνουν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

Ζητάμε, ως υποχρεούστε, να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου την συζήτηση για τον Βιολογικό καθαρισμό στην ΔΚ Καλάμου – Αγίων Αποστόλων, να τοποθετηθούν οι κάτοικοι ως άμεσα θιγόμενοι και να εκφράσουν τις απόψεις τους προς τους δημοτικούς συμβούλους καθώς και να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι ενώπιων των κατοίκων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Μάρτιος 2021,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook