ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

Να συζητηθεί τώρα η προστασία των δημοτών από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις για οφειλές προς το δήμο

Προς: κ. Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση

Κοινοποίηση: Δημοτικούς συμβούλους δήμου Ωρωπού

Αρ. Πρωτ.: 17214/27.7.2018

Κύριε Δήμαρχε,

H Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού έχει προτείνει, με το υπ. αρ. 11868/25.5.2018 αίτημα της, να διεξαχθεί δημοτικό συμβούλιο με θέμα την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων δημοτών μας από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, τους οποίους μπορούν να πραγματοποιούν οι δήμοι για ποσά άνω των 300 € και 500 € αντίστοιχα.

Το παραπάνω αίτημα μας έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι «κωφεύουν» και εσείς αρνείστε την συζήτηση στο Δ.Σ. που είναι πρόκληση για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της περιοχής μας.

Δεδομένου ότι επί συνόλου 36.124 οφειλετών στο δήμο, οι 30.349 οφείλουν ποσά μικρότερα των 1.000 € και μόνο οι 590 οφείλουν ποσά άνω των 3.000 €, το μέτρο των πλειστηριασμών, όπως και αυτό των κατασχέσεων, θα πλήξει κύρια αυτούς που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώνουν ακόμα και μικροποσά, δηλαδή τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα.

Γνωρίζετε επίσης, ότι όσοι επιβιώνουν με το κοινωνικό εισόδημά αλληλεγγύης ξεπερνούν σε αριθμό τους 1.100.

Γνωρίζετε ότι περίπου 1.400 δημότες έχουν καταγραφεί επίσημα ως άνεργοι εκ των οποίων 800 είναι στην ανεργία για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

Τέλος, γνωρίζετε ότι δεκάδες είναι τα δημοτικά συμβούλια σε όλη την επικράτεια που έχουν λάβει αντίστοιχες αποφάσεις για την προστασία των δημοτών τους από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Ζητάμε το εν λόγω θέμα να έρθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ως θέμα προ ημερησίας διάταξης έτσι ώστε να τοποθετηθούν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και να προχωρήσουμε στην λήψη απόφασης.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Ο δημοτικός σύμβουλος

Μιχάλης Χασιώτης