ΝΔ: Μείζον πολιτικό ζήτημα προκαλούν για τον πρωθυπουργό  οι δηλώσεις Τούσκ

10.3.2016

Μείζον πολιτικό ζήτημα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκαλεί η αποκάλυψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντόναλτ  Τουσκ περί συμφωνίας των 28 για το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες.

Η Νέα Δημοκρατία πέρασε στην   αντεπίθεση με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκο, πως αν το Μαξίμου δεν διαψεύσει άμεσα τις δηλώσεις Τουσκ περί απόφασης των «28» για κλειστά σύνορα, υπάρχει μείζον θέμα για τον κ. Τσίπρα.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας είχε εκτυλιχθεί ένα διπλωματικό θρίλερ, καθώς αρχικώς υπήρξε στο προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων αναφορά για κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου.

Στη συνέχεια, η αναφορά αυτή απαλείφθηκε από το κείμενο, ενώ σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας είχε σημειώσει:

«Σε αυτή τη Σύνοδο όχι μόνο δεν απομονώθηκε η Ελλάδα, αντιθέτως απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα δημιουργήθηκαν τείχη απέναντι σε αυτούς που χτίζουν τείχη», αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποσοβήθηκε ο κίνδυνος να υπάρξει συμφωνία των «28» για κλείσιμο των συνόρων, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στο ελληνικό έδαφος.

 Ο κ. Τσίπρας

Να μην ενθαρρύνει όσους αγνοούν τις κοινές αποφάσεις των «28» καλεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το tweet του πρώτου στο οποίο ανέφερε ότι το κλείσιμο του διαδρόμου των Δυτικών Βαλκανίων δεν είναι μονομερής ενέργεια, αλλά εφαρμογή μέρους των αποφάσεων των «28».

Πάντως η απάντηση του πρωθυπουργού επουδενί δεν  απαντά στις αποκαλύψεις του κ. Τούσκ και αφήνουν έκθετη την ελληνική κυβέρνηση.