ΝΔ: Συνέδριο ανοικτών θυρών 16 & 17 Δεκεμβρίου 2017

Συνέδριο ανοικτών θυρών εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στις 16 και 17 Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να προσελκύσει ψηφοφόρους από άλλους πολιτικούς χώρους.

Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την  επαφή με τους πολίτες – ανεξαρτήτως μάλιστα κομματικής προέλευσης –  στο ετήσιο συνέδριό της αρχών και θέσεων τον Δεκέμβριο αλλά και στα επτά προσυνέδριά της που ξεκινούν στις 8 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, το πρώτο από τα επτά προσυνέδρια θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια με θέμα την ανεργία και την απασχόληση. Η επιλογή της λαϊκής γειτονιάς της Β’ Πειραιά δείχνει την σαφή της πρόθεση να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα ότι παραμένει επικεντρωμένη στην κοινωνία και τα προβλήματά της και ειδικά στους νέους.

Επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το συνέδριό της να αποτελέσει έναν ακόμη σταθμό στην προσπάθεια που κάνει η ΝΔ για άνοιγμα στην κοινωνία. Όπως σημειώνουν στην Πειραιώς, προηγήθηκαν οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη ανά την Ελλάδα αλλά και η εμφάνισή του στη ΔΕΘ όπου απευθύνθηκε σε όλους του πολίτες παρουσιάζοντας το σχέδιό του για έξοδο από την κρίση.

Με το συνέδριο, λένε, η ΝΔ προσεγγίζει και πάλι την κοινωνία και μάλιστα με καινοτόμες διαδικασίες, καθώς αποφασίστηκε στα προσυνέδριά της να συμμετάσχουν επιστήμονες και ειδικοί που δεν έχουν σχέση με το κόμμα. «Στόχος είναι να ανοίξουμε, για άλλη μια φορά, τις πόρτες του Κόμματος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Για να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε και σχέδιο, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για να το υλοποιήσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγηση των τομεαρχών του κόμματος.

Αλλά και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, στον οποίο ανατέθηκε η προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Αρχών και Θέσεων της ΝΔ, δήλωσε χθες πως «φιλοδοξία μας είναι να μιλήσουμε στους νέους, στους εργαζόμενους στους άνεργους, σε εκείνους που βιώνουν την εγκληματικότητα, σ’ αυτούς που ταλαιπωρούνται από την υπερφορολόγηση και τη γραφειοκρατία και να ακούσουμε τους δικούς τους προβληματισμούς».

Στόχος είναι οι προσυνεδριακές διαδικασίες αλλά και το συνέδριο στις 16-17 Δεκεμβρίου να έχουν ευρωπαϊκό αέρα. Γι’ αυτό θα περιέχουν πολλές καινοτομίες. Για παράδειγμα στα προσυνέδρια δεν θα μιλάει απλά ο πρόεδρος της ΝΔ αλλά θα γίνεται ανοιχτή συζήτηση και το κοινό θα θέτει ερωτήματα. Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω skype, άμεσης υποβολής ερωτημάτων με τη βοήθεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.