Νεκροί από εκτροχιασμό τρένου στο Στρασβούργο

15.11.2015

Περισσότεροι από 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες από τον εκτροχιασμό τρένου υψηλής ταχύτητας TGV, που εκτελούσε δοκιμαστικό δρομολόγιο στο Εκβερσέμ, κοντά στο Στρασβούργο. Υπάρχουν ακόμα 25 τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση και άλλοι 12 σε κρίσιμη, όπως ενημερώνουν οι αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με τις έρευνες, επιβάτες δεν υπήρχαν παρά μόνο 49 τεχνικοί που επέβαιναν για τις δοκιμές σε μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας, η οποία αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία την άνοιξη του 2016.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές ενημέρωσαν για 5 αγνοούμενους τεχνικούς οι οποίοι βρίσκονταν παγιδευμένοι στα βαγόνια. Διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό τους με τη συμμετοχή εκπαιδευμένων σκύλων.

Η ξέφρενη πορεία του τρένου κατέληξε σε ένα κανάλι, κάτω από μια γέφυρα. Εκπαιδευμένοι δύτες της αστυνομίας, ελικόπτερα και δεκάδες ασθενοφόρα, έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες.

Η περιοχή στην οποία συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα είναι βιομηχανική και δεν υπάρχουν κατοικίες, με εξαίρεση ορισμένα πλωτά σπίτια που σταθμεύουν κατά μήκος του καναλιού.

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβησαν χθες βράδυ ο υφυπουργός Μεταφορών και Συγκοινωνιών Αλέν Βινταλί και η υπουργός Βιώσιμης Ανάπτυξης Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία έκανε λόγο για σκηνές «αποκάλυψης», αποκλείοντας όμως το ενδεχόμενο δολιοφθοράς, αν και ακόμα τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν εξακριβωθεί.