Νεκροί και τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

9.2.2016

Συγκρούστηκαν μετωπικά δύο επιβατηγά τρένα στη Γερμανία, συγκεκριμένα στη Βαυαρία, κοντά στον σταθμό του Ρόζενχαϊμ. Η σύγκρουση έγινε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, περίπου 60 χιλιόμετρα  νοτιο-ανατολικά του Μονάχου, στη λουτρόπολη Μπαν Άιμπλινγκ.

Σύμφωνα με την αστυνομία και όπως μεταδίδει το BBC υπάρχουν νεκροί και πολλοί τραυματίες, καθώς ένα από τα τρένα εκτροχιάσθηκε κατά τη σύγκρουση και πολλά βαγόνια έχουν ανατραπεί, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία κάνει λόγο για 4 νεκρούς και 150 τραυματίες, ενώ 10 από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Αν και δεν δίδεται ακριβής αριθμός θυμάτων, από την πλευρά της Βαυαρικής Αστυνομίας γίνεται λόγος για πολλούς νεκρούς και όσο περνάει η ώρα ο αριθμός αξάνεται.

Κινητοποιήθηκαν όλα τα ασθενοφόρα της περιοχής, καθώς και 8 νοσοκομειακά ελικόπτερα. Στην επιχείρηση συνδράμουν και δυνάμεις από την Αυστρία.

Το έργο των διασωστών είναι δύσκολο, στην περιοχή υπάρχει φράγμα και έτι δεν υπάρχει χώρος για ανάπτυξη βαρέων μηχανημάτων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάσυρση τραυματιών και νεκρών.

Η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Ρόζενχάιμ και το Χόλτσκίρχεν έχει διακοπεί και έχουν αποκλεισθεί δύο τοπικοί οδικοί άξονες.