Νεκροί σε προάστιο του Παρισιού από επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τρομοκρατών

18.11.2015

Σε συναγερμό το Παρίσι με εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών, που σημειώθηκαν μετά από επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τρομοκρατών που παραμένουν ελεύθεροι, ενώ μεγάλο μέρος του Στρατού κατέφθασε στην περιοχή κατά την διάρκεια των εξελίξεων της επιχείρησης.

 Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν 3 νεκρούς και τραυματίες.

Από τα ξημερώματα, 4.15 π.μ. τοπική ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στο προάστιο του Παρισιού  Σεντ Ντενίζ, προκειμένου να εντοπιστούν τρομοκράτες που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι. Στόχος τους ο Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ, φερόμενος ως ο «εγκέφαλος» των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι.

Οι ύποπτοι ταμπουρώθηκαν σε διαμέρισμα και ανταλλάσουν πυροβολισμούς με τους αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν και εκρήξεις, κάτι που επιβεβαίωσε και η αντιδήμαρχος Stephane Peu μιλώντας στην τηλεόραση i-Télé.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους και όσοι έτυχε να κυκλοφορούν στην περιοχή εκείνη την ώρα, βρήκαν καταφύγιο στο Δημαρχείο.

Τα ξένα πρακτορεία μετέδιδαν πληροφορίες για δύο νεκρούς τρομοκράτες και μία γυναίκα-καμικάζι που ανατινάχθηκε ζωσμένη με εκρηκτικά, όπως και για 3 αστυνομικούς που τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.