Νεό ατύχημα με διανομέα που δούλευε ντελίβερι στον παγετό. Οργή στο Twitter

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα συνέβη εχθές με διανομέα που δούλευε ντελίβερι στον παγετό σε  δρόμο της Θεσσαλονίκης, που λόγω της κακοκαιρίας μετατράπηκε σε… παγοδρόμιο λόγω της ολισθηρότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ), σημειώθηκε εργατικό ατύχημα με διανομέα στις 12 το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Ιασωνίδου, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τις συνθήκες εργασίας εν μέσω χιονιά, ζητώντας παράλληλα απαγόρευση διανομής με μηχανάκι για όσες μέρες διαρκέσει η κακοκαιρία, διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και την ένταξη των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η εικόνα των ανθρώπων που δουλεύον ντελίβερι κάτω από αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της σωματικής τους ασφάλειας προκάλεσε αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο.

Σε μια άλλη περίπτωση μια φωτογραφία από την Εμμανουήλ Μπενάκη δείχνει έναν ντελιβερά να μεταφέρει στα χέρια το μηχανάκι του, το οποίο δεν μπορεί να οδηγήσει, καθώς το χιόνι στον δρόμο έχει γίνει πάγος. Στην περιγραφή της φωτογραφίας αναφέρει: “Απίστευτο, αλλά αληθινό. Διανομέας ανεβάζει με τα χέρια το μηχανάκι του στην Μπενάκη στα Εξάρχεια γιατί τον υποχρέωσαν να δουλέψει και σήμερα. Όπως μου είπε, “το πιστεύεις ότι και σήμερα κάποιοι παραγγέλνουν καφέ;”.

Συστάσεις του υπουργείου Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λαμβάνοντας υπόψη τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλη τη χώρα, καθώς και το μεγάλο κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι εργαζόμενοι διανομείς, συστήνει στους εργοδότες, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να λαμβάνουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων τους, να εφοδιάσουν τους διανομείς άμεσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας (κράνος, γάντια, αδιάβροχη στολή προστασίας, κλπ), ώστε, υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες, να διασφαλίζεται επαρκώς η υγεία και η ασφάλειά τους.