ΝΕ.Ο.ΣΩ Κοπή πίτας-χοροεσπερίδα (Δείτε φωτογραφίες)

του Δημήτρη Μακρυγιάννη

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Νέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού της 14ης Ιανουαρίου, δεν ήταν πλαισιωμένη από την τυπική διαδικασία του κλασσικού που συνοδεύει άχρωμες ετήσιες γιορτές.

Η εκδήλωση, που πέραν της κοπής από τους δεκάδες εκπροσώπους του Δήμου, της εκκλησίας και γενικότερα φορέων της Δημόσιας ζωής, επεφύλασσε, μετά το υπέροχο δείπνο, ένα εκρηκτικό μείγμα κεφιού το οποίο κυριολεκτικά εξεράγη σε μοναδικό ξεφάντωμα χορού μέχρι και τις πρώτες πρωϊνές ώρες.

Ασυγκράτητοι κεφάτοι άνθρωποι με πρωταγωνίστριες τις γυναίκες και το εύγευστο κρασάκι να ρέει κάτω από την ξεσηκωτική μουσική, έβαλαν φωτιά στην πίστα η οποία δεν έσβηνε με τίποτα.

Ένα μεθυστικό μουσικό ξεμυάλισμα τρύπαγε τις καρδιές όλων και τα διάφορα είδη χορών τροφοδοτούσαν με συναρπαστικές φιγούρες των χορευτών, που ήταν αδύνατον να καταλαγιάσουν τις ασυγκράτητες ορέξεις τους για ξεφάντωμα μ` επιφωνήματα παθιασμένων εκτονωτικών ήχων.

Είναι όμορφο να ζεις, να γλεντάς, να χαίρεσαι μέσα στην μεθυσμένη σου αναζήτηση εκτόνωσης κάτω από χειροκροτήματα κι ευχές.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

(Φωτογραφικό υλικό: Δημήτρης Μακρυγιάννης)