Νικητής του πραξικοπήματος μέχρι στιγμής ο Ερντογάν

16.7.2016

Ανακτά τον έλεγχο στην Τουρκία ο Ερντογάν, καθώς σημειώνεται ανατροπή τις τελευταίες ώρες μετά την εκδήλωση πραξικοπήματος στην Τουρκία που έγινε το βράδυ της Παρασκευής λίγο μετά τις 22.30.

Η νύκτα τρόμου στην Τουρκία, άφησε πίσω της 60 νεκρούς, ενώ οι συγκρούσεις σε Κωνσταντινούπολη ακόμα εξελίσσονται και συλλαμβάνονται στρατιωτικοί που μετείχαν στο πραξικόπημα. Το πραξικόπημα που έγινε από ένα μέρος του στρατού, κράτησε 4 ώρες, που σκόρπισαν την ανησυχία σε όλο τον κόσμο.  Στο διάστημα αυτό ο Ερντογάν αρχικά ήταν άφαντος, στη συνέχεια εμφανίστηκε μέσω σύνδεσης skype σε κινητό καλώντας τον λαό «να βγει στους δρόμους και τις πλατείες», ενώ, κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος, αναγκάστηκε να ζητήσει άσυλο από τη Γερμανία καθώς του απαγορεύτηκε η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Μετά από πολλές ώρες αβεβαιότητας, το αεροπλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσγειώθηκε τελικά στην Κωνσταντινούπολη, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπου τον υποδέχθηκε πλήθος κόσμου. Δήλωσε ότι το τέλος θα είναι καλό, προειδοποίησε ότι οι υπαίτιοι θα το πληρώσουν ακριβά και φωτογράφισε ως υπαίτιο τον Φετουλάχ Γκιουλέν. «Η κυβέρνηση δεν φεύγει, θα πετύχει, είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε», είπε.

Διαβάστε τα γεγονότα όπως εξελίχθηκαν

Νύχτα τρόμου στην Τουρκία-Σε εξέλιξη στρατιωτικό πραξικόπημα