«Ντου» του Ρουβίκωνα στην ΕΡΤ

24.2.2016

Γιορτή τελικά χωρίς την παρουσία του Ρουβίκωνα δεν γίνεται σε αυτή χώρα. Ακόμη κι ίσως χάπενινγκ η παρουσία τους προκαλεί και αποτελεί είδηση.

50 χρόνια Ελληνικής τηλεόρασης και οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα κατάφεραν και εισέβαλαν χθες στο κτίριο της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και έφτασαν μέχρι το στούντιο ειδήσεων, την ώρα που η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, πρώτη παρουσιάστρια ειδήσεων του καναλιού, ήταν καλεσμένη του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου.

Αμέσως μετά η ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα 50 χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης γιορτάζει σήμερα η ΕΡΤ και σε αυτή τη γιορτή, εκτός από τους εξαίρετους προσκεκλημένους της, αποφάσισε να συμμετάσχει… απρόσκλητη ομάδα 25-30 αντιεξουσιαστών.

Εισήλθαν βιαίως στο στούντιο όταν η Λιάνα Κανέλλη, καλεσμένη του Πάνου Χαρίτου, μιλούσε για την επέτειο και διέκοψαν για περίπου δέκα λεπτά το δελτίο Ειδήσεων.

Το δελτίο συνεχίσθηκε κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ διασφάλισαν τον χώρο εργασίας τους και την περιουσία της εταιρείας.
Η ΕΡΤ συνεχίζει και τις επόμενες ημέρες, με εκλεκτούς προσκεκλημένους, προσωπικότητες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης».