ΛΑΙΚΗ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΩΡΩΠΟΥ 1

ΝΤΡΟΠΗ για τον τόπο και ΥΒΡΙΣ για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς τα όσα διαδραματίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

Με «κουτσαβακισμούς» και «ψευτοτσαμπουκάδες», με βρισιές εκατέρωθεν όπως «λαμόγια», «καραγκιόζηδες», «ρετάλια», με εκφράσεις χαμαιτυπείου αλλά και με αντεγκλήσεις τύπου «τράβα σε κάνα καφενείο που μιλάς», ή ακόμα «παίξε κάνα στοίχημα» καθώς και με πρωτοφανείς αλληλοκατηγορίες όπως «μη μας κατηγορείς εσύ που μπαζώνεις τα ρέματα μέσα στα οικόπεδα σου» (!!!), δημοτική αρχή και «αντιπολίτευση των προθύμων» (Γιασημάκης κλπ) επιδίωξαν και τελικά κατάφεραν να μην γίνει συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις καταστροφικές πυρκαγιές, να μην αναδειχτούν οι ευθύνες τόσο της δημοτικής αρχής, όσο και της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης.

Δεν είπαν λέξη για την υποχρηματοδότηση των τομέων της πυρασφάλειας και δασοπροστασίας, για την πολιτική αλλαγής χρήσεων της γης προς όφελος του κεφαλαίου, για την έλλειψη σχεδιασμού πρόληψης από φυσικές καταστροφές σε όλα τα επίπεδα διοίκησης κ.α.

Δεν διαφωνούν με την πολιτική που ασκείτε για αυτό και κάθε φορά που αντικρύζουν κυβερνητικά στελέχη, αντιπεριφερειάρχες κ.α. στην περιοχή μας όλοι τους στρώνουν κόκκινα χαλιά για την υποδοχή τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επιδίωξε να γίνει συζήτηση, να καταγραφούν όλα τα προβλήματα και να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, να πάρει το δημοτικό συμβούλιο αποφάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων, για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποφυγή τέτοιων καταστροφών στο μέλλον.

Προτείναμε να διαγραφούν οι υποχρεώσεις τους προς τον δήμο, να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη, να μετακινούνται δωρεάν κ.α.

Αρνήθηκαν, μετά από ονομαστική ψηφοφορία, τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Οικονομάκου, ακόμα και την συζήτηση της πρότασης λέγοντας ότι το θέμα έχει εξαντληθεί.

Τελικά όλα αυτά που διαδραματίστηκαν αποτελούν ντροπή για τον τόπο μας και ύβρις για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς.

Οι πυρόπληκτοι του Καλάμου να συστρατευτούν με την Λαϊκή Συσπείρωση για να διεκδικήσουν αυτά που η δημοτική αρχή αρνείται.

Αύγουστος 2018,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com