Ντόρα Μπακογιάννη: Αν ο Τσίπρας έχει αδυναμία να κυβερνήσει να το δηλώσει

14.2.2016

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τον να κυβερνήσει, διαφορετικά «να προσέλθει στη Βουλή και να δηλώσει αδυναμία».

«Ο κ. Τσίπρας έχει τεράστιες ευθύνες για τις αποφάσεις του, το κόστος των οποίων πληρώνει σήμερα ο ελληνικός λαός» δήλωσε σε συνέντευξή της στο Έθνος της Κυριακής.

Με διάθεση αυτοκριτικής η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι τα λάθη της ΝΔ συνετέλεσαν στην επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα. «Η παράταξή μας πολλές φορές έπεσε θύμα της λαϊκίστικης νοοτροπίας της αντιπολίτευσης, αλλά και της κοινωνίας, που ήθελε να ακούει μόνο ευχάριστα πράγματα και απέρριπτε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια» είπε.

Μιλώντας για τις ευρωπαϊκές συμμαχίες σημείωσε ότι «κανείς δεν θα μας σώσει εάν εμείς δεν είμαστε αποφασισμένοι να σωθούμε».

Για το μεταναστευτικό τόνισε ότι μπορεί να μετατραπεί σε «βόμβα που θα διαλύσει την ΕΕ», ενώ επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας ότι «χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος για να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα έστελνε λάθος μηνύματα σε πρόσφυγες, μετανάστες και διακινητές».

»Το χειρότερο όλων είναι ότι με την απειρία και την ασυνέπειά της έδωσε άλλοθι σε εταίρους οι οποίοι είναι συνειδητά απέναντι στην Ελλάδα, να μας επιτεθούν και να μας απειλούν με κλείσιμο συνόρων» συμπλήρωσε.