Ντ. Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση δεν έχει πρόταση για το ασφαλιστικό

 19.1.2016

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση για το ασφαλιστικό άσκησε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο real fm υποστηρίζοντας ότι «Η κυβέρνηση προσέρχεται με ένα ασφαλιστικό το οποίο απ’ ότι προκύπτει δεν έχει αναλογιστικές  μελέτες. Αντικειμενικά είναι ένα ασφαλιστικό χωρίς νούμερα είναι ένα ελλιπές ασφαλιστικό, δεν μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη κανενός. Δεν έχω δει πουθενά στον κόσμο η λογική ενός ασφαλιστικού να είναι η ποινικοποίηση της εργασίας, δηλαδή να λέει στον πολίτη ότι όσο περισσότερο δουλεύεις τόσο λιγότερη σύνταξη θα πάρεις».

Επεσήμανε ότι «Η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση. Η δική μας πρόταση θα στηρίζεται στην αύξηση των πόρων. Καμία επένδυση δεν μπορεί να λειτουργήσει αν έχεις την κυβέρνηση απέναντι».

Ενώ αναφερόμενη στην εκλογή του Κυριάκου υποστήριξε ότι «Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχει συντελεστεί είναι ο καινούριος τρόπος αντιπολίτευσης του νέου προέδρου της ΝΔ.

Ο Κυριάκος έχει μια υποχρέωση να τηρήσει το λόγο του στο ακέραιο, να λέει αυτά που είναι αληθινά, εφικτά, και με την προσέγγιση της ΝΔ, η οποία έχει διαφορετική προσέγγιση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Ενώ σχετικά με τη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη είπε «Εύχομαι να υπάρξει μια κοινή συνισταμένη, εύχομαι στο μείζον θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος να μπορέσουν να συμφωνήσουν.

Εγώ γενικώς δεν συμφωνώ με αλλαγές εκλογικών νόμων, η ουσία του εκλογικού νόμου δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται περιστασιακά.

Ο εκλογικός νόμος δεν αλλάζει επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση έχει πρόβλημα.

Να συζητήσουμε τον εκλογικό νόμο σε βάθος, αναλυτικά. Μπορεί να δώσει δείγματα γραφής η κυβέρνηση ότι αναζητά πραγματικά ουσιαστική συναίνεση σε ορισμένα πράγματα. Δεν υπάρχει ένα δείγμα γραφής τέτοιο.

Εγώ την επιθυμώ την συνεννόηση, αλλά δεν βλέπω ούτε ένα δείγμα γραφής από την κυβέρνηση».

Η Κα Μπακογιάννη ερωτηθείσα για τη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι «Το πρώτο μέλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να συγκροτήσει τη ΝΔ και χρειάζεται πολύ μεγάλη ανασυγκρότηση η ΝΔ και πάρα πολύ δουλειά.

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να ξαναγίνει πολύ σύντομα η ΝΔ και να έχει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση τέτοια που να μπορεί να ανταποκριθεί σε ελπίδες, χωρίς ταυτόχρονα να λαϊκίσει, όπως ήταν η συνηθισμένη συμπεριφορά.

Το ότι η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει επιφέρει μεγάλες αναταράξεις γενικότερα στο πολιτικό σύστημα είναι σαφές. Στόχος της ΝΔ δεν είναι οι βουλευτές ή τα στελέχη των άλλων κομμάτων.

Εγώ πράγματι πιστεύω ότι η ΝΔ αν σταθεί σε αυτές τις αρχές που υποστήριξε και ο Κυριάκος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έχει τη δυνατότητα να εκφράσει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που δεν παρασυρθήκαν από το ρεύμα και είπαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Η χώρα δεν αντέχει  να ξαναπεράσει δεύτερο 2015».