Νόμιζαν για αυτοκτονική σέχτα παρέα μεταλλάδων κατασκηνωτών

Μεγάλη επιχείρηση «διάσωσης» στήθηκε σε νησί της Σκωτίας

Οι μεταλλάδες, ειδικά στη βόρεια Ευρώπη, έχουν τραβήξει αρκετές φορές την προσοχή των ΜΜΕ αλλά και των αρχών με τις πράξεις τους και τις συνήθειες τους. Ειδικά μετά τα γεγονότα που είχαν σοκάρει τη Σκανδιναβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, με φόνους, εμπρησμούς εκκλησιών και λοιπές πράξεις στο όνομα του black metal.

Από τότε οι οπαδοί του χέβι μέταλ δεν περνούν απαρατήρητοι. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, πέφτουν θύματα προκατάληψης λόγω εμφάνισης και ακραίων μουσικών επιλογών. Τουλάχιστον αυτό μπορεί να ισχυριστεί μία παρέα κατασκηνωτών στη Σκωτία, η οποία είχε τετ α τετ με την αστυνομία και την πυροσβεστική με την δικαιολογία ότι θα τους έσωζαν από την… αυτοκτονία.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο Guardian, οι αρχές έκαναν μεγάλη επιχείρηση «διάσωσης» για τη «σωτηρία» τριών μπαμπάδων και των παιδιών τους, στο νησί Λοχ Λέβεν της Σκωτίας, όταν περαστικός είδε τους ενήλικους της παρέας να πίνουν μπύρες γύρω από μία φωτιά στο δάσος και θεώρησε πως ανακάλυψε κάποια σέχτα ομαδικής αυτοκτονίας.

Στην πραγματικότητα η παρέα ήταν για κάμπινγκ όταν και είδε την αστυνομία να κάνει έφοδο στην κατασκήνωσή της. Τότε τους πήραν και τους οδήγησαν στη στεριά όπου με έκπληξη είδαν ότι οι αστυνομικοί είχαν σπάσει τα παράθυρα από τα αυτοκίνητά τους για να κάνουν έλεγχο.

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον ένας από τους μπαμπάδες είπε: «Μας έκαναν να θεωρούμε ότι κάναμε κάτι κακό. Επειδή μας βλέπουν με μαύρα και είμαστε χέβι μέταλ οπαδοί αυτόματα κάποιοι θεωρούν ότι είμαστε επικίνδυνοι». Εν τέλει η παρέα αναγκάστηκε να κοιμηθεί στα αυτοκίνητά τους, καθώς η αστυνομία τους έκανε και επίπληξη για κατανάλωση ποσότητας μπύρας μεγαλύτερης του επιτρεπτού.