Ν. Δένδιας: Ελλοχεύει ο κίνδυνος διάσπασης της Ν.Δ.

 24.11.2015

Τον κίνδυνο διάσπασης του κόμματος εξέφρασε πως φοβάται ο πρώην υπουργός Ν. Δένδιας μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στο συνέδριο.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι «Πάμε σε μια διαδικασία με την οποία  ούτως ή άλλως δεν συμφωνώ, κατά συνέπεια δεν πρόκειται να προσυπογράψω το τελικό της επίπεδο που τείνει να γίνει  το επίπεδο γελοιοποίησης της. Όταν δηλαδή μία διαδικασία την οποία μαζί  με ελάχιστους, μόνος μου σχεδόν, λέω ότι είναι λάθος, εν πάση περιπτώσει αποδείχτηκε ότι είχα δίκιο».

Επεσήμανε ότι «Ακόμα  και αν πάμε σε συνέδριο δεν πρόκειται να θέσω υποψηφιότητα. Δεν είναι αυτή  η αγωνία μου. Η αγωνία μου είναι για μια τεράστια παράταξη για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας το οποίο δεν μπορεί να εκφραστεί. Ακόμα και να καταφέρουμε να επιταχύνουμε την εκλογή, την εκλογή την εποπτεύει ο ίδιος άθλιος μηχανισμός ο οποίος δεν τα κατάφερε την προηγούμενη φορά, χωρίς να ληφθεί ευθύνη από κανέναν, αλλά έστω κι να φτάσουμε σε μια εκλογή, μένει να δούμε τι νομιμοποίηση θα έχει αυτή η εκλογή στη  κοινωνία κι αν θα μπορέσει  την επόμενη ημέρα να καλύψει τα προβλήματα.

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε «Οι υψηλοί τόνοι και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν έχουν βοηθήσει ποτέ κανέναν. Δυστυχώς η εκλογή έχει μετατραπεί σε ανταγωνισμό προσώπων και όχι σε διάλογο ιδεών. Αν πούμε ότι όλα πάνε καλά και αύριο το πρωί θα αγκαλιαστούμε  θα φιληθούμε και θα είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια θα γελάσετε μαζί μου. Υπάρχει  πρόβλημα. Θα προσπαθήσουμε να το λύσουμε, αλλά έχουμε πρόβλημα. Αν σας έλεγα σήμερα το πρωί ότι δεν υπάρχει κανένας  κίνδυνος διάσπασης μετά τα όσα έγιναν χθες θα με πίστευε κανείς σε όλη την χώρα;».

Παράλληλα στήριξε τον κ. Μειμαράκη λέγοντας «Ο Μεϊμαράκης είναι ιστορικό στέλεχος. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να παραμείνει  για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».