Ν.Δ.: Βρήκαν εταιρεία για τις εκλογές… χωρίς υπογραφή!

5.12.2015

Η ημερομηνία των εκλογών ορίστηκε. Το ίδιο και η εταιρία η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή τους. Πρόκειται για την Vodafone. Εντούτοις σύμβαση δεν έχει υπογραφεί και κατά συνέπεια όλα είναι στον αέρα όσο δεν μπαίνουν υπογραφές.

Κι αυτό ενώ απέμειναν μόλις 15 ημέρες πριν από τις εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου. Αιτία είναι το υψηλό κόστος σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο κόμμα.

Γι’ αυτό τον λόγο βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις προκειμένου η τιμή να πέσει κάτω από τα 800 χιλιάδες ευρώ που ζήτησε αρχικά η εταιρεία.

Παράλληλα, αναζητούνται και περίπου 1.200 άτομα τα οποία θα αναλάβουν τον ρόλο των χειριστών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι οποίοι θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να εκπαιδευτούν. Στην ΚΕΦΕ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία και τονίζουν πως η συμφωνία θα έχει κλείσει και τυπικά μέχρι την Δευτέρα.

«Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Κόμματος πως μετά από τις απαραίτητες διαδικασίες στις οποίες προέβησαν, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε για συνεργασία στη διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου, την εταιρεία Vodafone. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νέας Δημοκρατίας, βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τις αντίστοιχες της Vodafone, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συμβασιοποίησης», ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ.

Σιμά κοντή γιορτή λοιπόν για να δούμε ένα το σίριαλ των γαλάζιων εκλογών θα έχει αίσιο τέλος η θα συνεχιστεί αυτή η ταλαιπωρία στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί μέχρι τώρα μόνο ένα χαρτί που δηλώνει ενδιαφέρον υπάρχει από την εν λόγω εταιρία.

Από τεχνικής απόψεως η εταιρία έχει προχωρήσει στην προετοιμασία αν και θα πρέπει να κάνει ακόμα πολλά. Τα tablets τα οποία είχαν αγοραστεί για τις πρώτες εκλογές στην ουσία είναι μη λειτουργικά άρα χρειάζονται νέα PC. Η εταιρία ήδη διαθέτει το ένα τρίτο των απαιτούμενων και χρειάζεται να ενοικιαστούν σύμφωνα με πληροφορίες άλλα χίλια για να καλυφτούν οι ανάγκες.

Το σημαντικό όμως είναι ότι η εταιρία έχει εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο έχει έρθει από την Αγγλία και το οποίο έχει ήδη μελετήσει plan B ώστε να εξασφαλιστεί μην πέσει το σύστημα με τρεις server.

Παρά ταύτα η εταιρία θα είναι απόλυτα έτοιμη να διενεργήσει τις εκλογές μετά τις 19 Δεκεμβρίου, εάν κι εφόσον δεν ανακύψουν άλλα προβλήματα τεχνικά αλλά κυρίως οικονομικά.