Ν. Τόσκας: Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές

11.4.2016

Έχουν μπλέξει τις γραμμές τους οι υπουργοί της κυβέρνησης  αναφορικά με τα επεισόδια ,χθες, στην Ειδομένη και τη χρήση βίας από την πλευρά των Σκοπιανών αστυνομικών δυνάμεων κατά των προσφύγων και των μεταναστών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Ν Τόσκας εξαπέλυσε βολές κατά των δυνάμεων ασφαλείας της ΠΓΔΜ, τις οποίες κατηγόρησε πως άσκησαν υπέρμετρη βία κατά των προσφύγων στα επεισόδια στην Ειδομένη, μιλώντας στο ΣΚΑΙ  δηλώνοντας μάλιστα πως «οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές».

«Εμείς ως χώρα κάνουμε τις σωστές κινήσεις. Οι Σκοπιανοί άσκησαν υπέρμετρη βία» είπε στον Σκάι, υποστηρίζοντας ότι δεν μπήκαν στην ελληνική επικράτεια οι σκοπιανοί αστυνομικοί που πέρασαν από την τρύπα του φράκτη, την οποία είχαν ανοίξει οι πρόσφυγες.

Ο Ν.Τόσκας τόνισε ότι «έχουν γνώση οι φύλακες», αναφερόμενος σε «αλληλέγγυους» που είτε δρουν παράνομα, είτε προτρέπουν πρόσφυγες να κάνουν παράνομες πράξεις, σημειώνοντας ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν ήδη επιληφθεί για όσους είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της παράνομης εισόδου στην ΠΓΔΜ, περνώντας το ποτάμι.

Είπε, επίσης, πως υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων και πως έως το Πάσχα θα έχει λυθεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ειδομένη και στον Πειραιά.

Για τα επεισόδια στον Πειραιά ανέφερε πως έγιναν συλλήψεις και πως έχει αναγνωριστεί ο δράστης της επίθεσης με σιδερόβεργα εναντίον εικονολήπτη.

Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι έχουν γίνει κάποια λάθη, σημειώνοντας, όμως, πως πρόκειται για μια τεράστια επιχείρηση και κάλεσε όλους να βλέπουν το δάσος και τι γίνεται σε ολόκληρη τη χώρα και όχι σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της Αστυνομίας το Σάββατο, ο κ. Τόσκας είπε ότι γίνεται έρευνα για αμέλεια και ολιγωρία.