«Ξένος» Χριστουγεννιάτικος αέρας φύσηξε στο Ηράκλειο Κρήτης

25.12.2015

Ξεχείλισε από τουρίστες το Ηράκλειο Κρήτης ανήμερα τα Χριστούγεννα, καθώς κατέπλευσε στο λιμάνι κρουαζιερόπλοιο με 4.360 επιβαίνοντες και 1.300 μέλη πληρώματος.

Η νέα διοίκηση του Οργανισμού λιμένος Ηρακλείου, καλωσόρισε τους νεοφερμένους με θερμή υποδοχή διοργανώνοντας εκδήλωση. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν Χριστούγεννα γνωρίζοντας την Κρητική φιλοξενία με τσικουδιά και παραδοσιακά γλυκά, παρακολουθώντας ένα ζωντανό πρόγραμμα με λύρες, λαούτα και κρητικά κάλαντα. Εντύπωση έκαναν οι χορευτές με μινωικά ενδύματα και παραδοσιακές στολές του νησιού, που χόρεψαν για τους επισκέπτες.

Ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου συναντήθηκε εθιμοτυπικά και αντάλλαξε ευχές και αναμνηστικά δώρα,  με τον διευθύνοντα σύμβουλο  του ΟΛΗ Απόλλωνα Φιλιππή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και με τον διευθυντή Λιμενικών Υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε, η εκδήλωση της θερμής υποδοχής είχε στόχο «την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του τόπου την προβολή του λιμανιού και της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και του πολιτισμού, της ιστορίας, της κρητικής φιλοξενίας και της ιδιοσυγκρασίας μας, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχει ο τόπος μας για ενίσχυση της τοπικής οικονομίας από την κρουαζιέρα».

Οι τουρίστες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, που έμεινε ανοικτός σήμερα για να μπορούν να τον γνωρίσουν και επισκέφθηκαν διάφορα αξιοθέατα του ηρακλείου.