Ξέφρενο Καρναβάλι 2017 στο Χαλκούτσι!

Ένα ξέφρενο Καρναβάλι διοργάνωσε σήμερα Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην πλατεία Χαλκουτσίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Χαλκουτσίου με πολλά άρματα και μασκαράδες, αλλά επεφύλασσε και μια μεγάλη έκπληξη καθώς έκαναν την εμφάνιση τους δύο Βραζιλιάνες χορεύτριες.

Η χρόνια παράδοση του Καρναβαλιού στο Χαλκούτσι συνεχίστηκε και φέτος ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Η πλατεία Χαλκουτσίου και το λιμάνι ξεχείλισαν από πλήθος κόσμου γεμάτο κέφι και χαρά. Μικροί και μεγάλοι ντυμένοι μασκαράδες διασκέδασαν δίνοντας πάλι ζωή στο όμορφο χωριό με το γραφικό λιμανάκι του Δήμου Ωρωπού.

Οι συμμετοχές των αρμάτων ήταν πολλές, από διάφορες περιοχές του Δήμου, καθώς και Πολιτιστικών Συλλόγων. Δεν έλειψαν τα πολιτικά μηνύματα σατιρίζοντας την κατάσταση της χώρας μας μέσα από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης, ενώ όλα τα άρματα που παρέλασαν με τις ομάδες τους σκόρπισαν το γέλιο με τις ευφάνταστες αποκριάτικες εμφανίσεις τους. Για μια ακόμα φορά ο Σύλλογος Γυναικών Χαλκουτσίου μας απέδειξε τις ικανότητες του να διοργανώνει σπουδαίες εκδηλώσεις με μεράκι και ψυχή.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Θωμάς Ρούσσης, παρευρέθηκε και ευχήθηκε Καλή Σαρακοστή. Επίσης συνεχάρη την επιτυχημένη προσπάθεια του Συλλόγου και ανακοίνωσε χαρούμενος τα τρία πρώτα άρμα που ξεχώρισαν και τους παρέδωσε το βραβείο τους.

Ο Αντιδήμαρχος Ωρωπού και Οικονομικών κ. Ανδρέας Γαζβινιάν, ο οποίος πάντα φροντίζει το Χαλκούτσι με αγάπη για το καλύτερο δυνατό, εμφανώς ενθουσιασμένος εξέφρασε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χαλκουτσίου κ. Άννα Φαρμακίδου δήλωσε πολύ ευχαριστημένη από το ικανοποιητικό αποτέλεσμα και τόνισε ότι το Καρναβάλι στο Χαλκούτσι επανεργοποιήθηκε και μάλιστα πολύ δυνατά, απόρροια της ομαδικής δουλειάς και της αγάπης όλων. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμο Ωρωπού, τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκουτσίου και τους συμμετέχοντες για την στήριξη.

Μια ξεχωριστή νότα χαράς έδωσαν ο Στέφανος Ζαφείρης και ο Αδαμάντιος Δάβρης, που εκτελούσαν χρέη εκφωνητή ξεσηκώνοντας την καλή διάθεση του κόσμου που διασκέδαζε με τα αστεία τους.

H αποκριάτικη παρέλαση ολοκληρώθηκε με το… μπουζουκο-άρμα (!) που έκανε το μεγάλο φινάλε με τραγούδια και χορούς. Στη συνέχεια  ο Καρνάβαλος κάηκε και οι Βραζιλιάνες χορεύτριες… άναψαν μεγάλες φωτιές με τον χορό τους. Πραγματικά το φετινό Καρναβάλι στο Χαλκούτσι ήταν εξαιρετικό και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες με την ευχή «και του χρόνου!»

1ο Βραβείο Γαμπρός & Νύφη

 

2ο Βραβείο Πολιτιστικός και Πνευματικός Όμιλος Νέων Παλατίων

 

3ο Βραβείο Ινδικός Γάμος