Ξαφνικά “έκλεισε” η συνάντηση Τσίπρα με την “Πρωτοβουλία Αγροτών” – Έντονες οι αντιδράσεις των αγροτών

29.1.2016

Έντονη αντίδραση προκάλεσε στους υπόλοιπους αγρότες το ξαφνικό “κλείσιμο” της συνάντησης της «Πρωτοβουλίας Αγροτών» με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η  ημερομηνία και η ατζέντα θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, ο οποίος συναντήθηκε στη Βέροια με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας Αγροτών».

Ο κ. Ρήγας  τόνισε με δηλώσεις του στο «Verianet» ότι υπάρχει από την πλευρά της συγκεκριμένης δύναμης που έχει αναπτυχθεί στον πρωτογενή τομέα, μια σειρά από αιτήματα, που θα τεθούν στο τραπέζι για να συζητηθούν.

 Ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αγροτών», επισήμανε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ  πως «εμείς ζητάμε για περισσότερο από ένα μήνα τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς έχουμε ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατάρτισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος».

Ο ίδιος διευκρίνισε, ότι τα μέλη των 62 Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία των Αγροτών» βρίσκονται στο δρόμο από τις 18 Οκτωβρίου «εποχή που κανένας άλλος δεν διαμαρτυρόταν».

Ο Στέργιος Λίτος, αγροτοσυνδικαλιστής Βισαλτίας από το μπλόκο του Προμαχώνα,  σχολίασε πως «όποιος αγρότης, αυτή τη χρονική στιγμή συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, είναι ”πιαστράκιας” και πουλάει τον αγροτικό αγώνα».

Η αντίδραση του  Αχιλλέα Καμπούρη,  αγροτοσυνδικαλιστή στο μπλόκο των Μαλγάρων, κυμάνθηκε στο ίδιο πνεύμα.