Ξεκάθαρη απάντηση του Μιχάλη Τόλια στο Δήμαρχο Ωρωπού για το Ν.Π.Δ.Δ.

Σκληρή απάντηση έδωσε με ανακοίνωσή του,  ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, κ. Μιχάλης Τόλιας, στα όσα είπε ή άφησε ως υπονοούμενα, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γ. Γιασημάκης, σχετικά με μια τηλεφωνική σύνδεση και τη διαχείριση του Ν.Π.Δ.Δ., κατά τη διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης την οποία διοργάνωσε, στον πολυχώρο Ατλαντίς, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.

Μια ανακοίνωση η οποία παραθέτει ακριβή αδιάσειστα στοιχεία και αποκαθιστά την πλήρη αλήθεια για να μην δημιουργούν εντυπώσεις και αφήνονται σκιές.

Ο κ. Τόλιας αποδεικνύει με τα στοιχεία αυτά που έδωσε στη δημοσιότητα τη χρηστή διοίκηση, επί των ημερών του, στο ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Αφήνει, έτσι,  έκθετους όσους επιχειρούν με μισές αλήθειες ή ανακρίβειες να αμαυρώσουν ένα έργο το οποίο έχει τύχει της θετικής αποδοχής των πολιτών. Μάλιστα αποδεικνύει με έγγραφο ότι το ταμείο του Ν.Π.Δ.Δ. μόνο άδειο δεν είναι. Όρεξη για συνέχιση της δουλειάς που έχει γίνει χρειάζεται και όχι κυνήγι μαγισσών.

Συγκεκριμένα ο κ. Τόλιας στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αναφορικά με όσα καταγγείλατε, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, κατά τη Λαϊκή Συνέλευση την οποία διοργανώσατε στον πολυχώρο Atlantis, κάνοντας λόγο αόριστα για Πρόεδρο Νομικού Προσώπου ο οποίος άφησε «χρέος» σε σύνδεση κινητού τηλεφώνου 4.066 ευρώ, οφείλω να σας πω τα εξής:

Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων σας, σας είχα πει, μέσω του προσωπικού λογαριασμού μου, στο Facebook, στις 3 Οκτωβρίου, ότι «κανείς δεν μπορεί να σπιλώσει ονόματα και υπολήψεις στο βωμό των ανούσιων εντυπώσεων για το θεαθήναι». Εσείς αποφασίσατε να πείτε μισές αλήθειες. Θέλατε με πυροτεχνήματα να εντυπωσιάσετε, μέσω αριθμών, που όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι στα πέντε χρόνια της θητείας στο Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος υπήρχαν συνολικά εννέα (9) τηλεφωνικές συνδέσεις, με εταιρικό πρόγραμμα.

Αφενός ξεχάσατε να πείτε ότι οι οκτώ τηλεφωνικές συνδέσεις είναι με μηδενικό υπόλοιπο. Άρα δεν οφείλουν ευρώ. Αφετέρου δε, και  θέλοντας να σας φρεσκάρω και την μνήμη,  να σας υπενθυμίσω ότι στο Δ.Σ. της 22ας Μαΐου 2017, ξανακάνατε την ίδια ερώτηση για το εταιρικό τηλέφωνο και σας είπα ότι αυτό δεν έχει πληρωθεί γιατί δεν επαρκούσαν τα χρήματα. Έτσι στα τέσσερα χρόνια το ληξιπρόθεσμο ποσό έφτασε τα 4.066 ευρώ το οποίο αναφέρατε και είναι γεγονός.

Με λύπη μου όμως διαπίστωσα ότι, προφανώς, για ευνόητους λόγους, δεν κάνατε καμία αναφορά στο γεγονός ότι εγώ, από τον Αύγουστο, ακόμα ως Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.,  κατέθεσα αίτημα στην εταιρία  Cosmote, με το οποίο ζητάω η συγκριμένη τηλεφωνική σύνδεση να πάψει να είναι εταιρική και να έρθει στο όνομά μου. Να μετατραπεί σε οικιακή για να προχωρήσω εγώ στην τακτοποίηση του σχετικού ληξιπρόθεσμου λογαριασμού.

Κατά συνέπεια ανέλαβα προσωπικά εγώ, από τότε, την εξ ολοκλήρου τακτοποίηση του σχετικού λογαριασμού διατηρώντας και το ίδιο τηλεφωνικό νούμερο για χρήση μου. Οπότε δεν υπάρχει καμία υποχρέωση οφειλής του Ν.Π.Δ.Δ.  Αυτή είναι η  πραγματική αλήθεια.

Όσον αφορά τώρα το υποτιθέμενο χρέος Νομικών Προσώπων το οποίο ενδέχεται να ανεβάσει το συνολικό χρέος του Δήμου, σας επισυνάπτω έγγραφο που έστειλα, στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2019 και αρθμ. Πρωτ. 1364, όπου γίνεται αναλυτική  αναφορά για το ύψος των απλήρωτων μη καταχωρημένων υποχρεώσεων του Ν.Π.Δ.Δ. οι οποίες ανέρχονται σε 5.422.78 ευρώ.

Το δε  ταμειακό υπόλοιπο, δηλαδή χρήματα που λέτε ότι δεν υπάρχουν και έτσι επιχειρείτε να τρομοκρατήσετε  τους πολίτες, για,  πιθανή, στάση πληρωμών  των υπαλλήλων,  ανέρχεται σε 99.958,05 ευρώ.

Επίσης, εκκρεμούν έσοδα Ιουλίου, ύψους 31.980 ευρώ, από το ΕΣΠΑ, χωρίς τη νέα χρονιά δλδ από 1η Σεπτεμβρίου 2019,  καθώς και το υπόλοιπο της τακτικής επιχορήγησης του Ν.Π.Δ.Δ.  που έχει εγκριθεί, ύψους 180 χιλ. ευρώ.

Άρα κ. Δήμαρχε για ποια χρέη του Ν.Π.Δ.Δ. μιλάτε; Για ποια άδεια ταμεία; Για ποια κακοδιαχείριση και φακέλους που προτίθεστε να πάτε στον εισαγγελέα;

Χθες, σε μια αποστροφή του λόγου σας, είπατε: «Σκοπός μου δεν είναι να διχάσω. Μακριά από μένα και το χαρακτήρα μου διχαστικές πολιτικές» και απευθυνόμενος στους πολίτες τονίσατε: «Να γνωρίζετε,  πλήρως, την υπάρχουσα κατάσταση και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Σας προκαλώ, λοιπόν, ανοιχτά και δημόσια να επαναλάβετε την γνώμη που εκφράσατε, για το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος  και τη λειτουργία του, έτσι όπως την είχατε διατυπώσει,  στα δύο ενημερωτικά προγραμματισμένα ραντεβού μας, εκ των οποίων στο ένα ήταν παρούσες και οι Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας για να φανεί και δεύτερη μεγάλη αλήθεια».