Ξεκίνησαν οι ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές στον Κοκκινόβραχο Πλάκας Δηλεσίου

Το Δήλεσι δεν δικαιώθηκε μόνον ως διακριτή Δημοτική Ενότητα αλλά αποκτά όνομα και για τις πολιτιστικές  εκδηλώσεις του. Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός γεννιέται από τη ΔΗ.Κ.Ε.Τ. και το Τμήμα Πολιτισμού και το Δήλεσι χαράσσει πορεία μέσα από τις «ειΔΗΛΙΑκές διαδρομές», που έκαναν την έναρξη τους το απόγευμα της Δευτέρας 8 Αυγούστου 2022 στον Κοκκινόβραχο Πλάκας Δηλεσίου.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας στον χαιρετισμό του «Το νέο πολιτιστικό πολυήμερο επιθυμούμε να γίνει σημείο αναφοράς για τους φορείς και τους συλλόγους του Δηλεσίου και του Δήμου Τανάγρας».

Δείτε όλη την ομιλία του Δημάρχου Τανάγρας:

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων φιλοξένησε τα χορευτικά τμήματα των  Πολιτιστικών Συλλόγων:

«Ποντιακή Στέγη» (Δηλεσίου)

«Πετρίλο» (Σχηματαρίου)

«Ενεργοί Πολίτες» (Δηλεσίου)

Σε μια χορο-συνάντηση παράδοσης, προσφέροντας γεύση Ελλάδας.

Μια χορευτική διαδρομή με τελικό σταθμό την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή με κείμενα και παρουσίαση της Ελένης Γιαννακού

Το Πρόγραμμα των επόμενων ημερών:

Θεατρική παράσταση «Πινόκιο»

9/8/2022, ημέρα Τρίτη, ώρα 9:00μ.μ. Κοκκινόβραχος

Μια παράσταση για όλους…. γιατί το ψέμα δεν έχει ηλικία!

Μουσική Παράσταση «ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΞΕΝΕΣ»

με την ερμηνεύτρια Σοφία Παπάζογλου

10/8/2022, ημέρα Τετάρτη, ώρα 9:00μ.μ. Κοκκινόβραχος

Η γνωστή ερμηνεύτρια αποτίει φόρο τιμής σε τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες που έζησαν και μεγαλούργησαν στην Ελλάδα -χωρίς να έχουν ελληνικές ρίζες- τον προηγούμενο αιώνα: Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκήλ, Μαρίκα Νίνου.

Σμυρνέικα αλλά και  τραγούδια  από την ευρύτερη Λαϊκή μας παράδοση σε μία συναυλία που  θα μας ψυχαγωγήσει και διασκεδάσει!

Παίζουν: Σπύρος Πατράς (μπουζούκι), Μανώλης Κόττορος (βιολί), Ντάσο Κούρτι (ακορντεόν), Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), Νίκος Γύρας (μπάσο)