Ξεκίνησαν τα έργα τοποθέτησης του αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων  Δ.Κ. Χαλκουτσίου και Τ.Κ. Συκαμίνου

Ξεκίνησαν, χθες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, τα έργα για την τοποθέτηση των αγωγών αποχέτευσης  όμβριων υδάτων στη Δ.Κ. Χαλκουτσίου, και στη Τ.Κ.  Συκαμίνου.

Κατά την έναρξη των εργασιών παρών ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για την πορεία του έργου. Πρόκειται για ένα έργο  η μελέτη του οποίου και η χρηματοδότηση του έγινε επί Δημαρχίας του και σήμερα ξεκίνησαν την υλοποίηση του έργου.

Ο  κ. Ρούσσης όπως τόνισε «Το έργο αυτό είναι η απάντηση σε όσους αμφισβήτησαν τη θητεία μας. Αμφισβητούν το έργο μας. Οι εργασίες οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα λένε την αλήθεια η οποία δεν μπορεί να κρυφτεί. Και αυτό είναι έργο δικό μας».

Στόχος του έργου είναι η αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή του σχολικού συγκροτήματος του Χαλκουτσίου. Στην περιοχή που βρίσκεται νότια του οικοδομικού τετραγώνου των σχολικών κτιρίων εκτείνεται λεκάνη έκτασης 160 περίπου στρεμμάτων, η βαθιά γραμμή της οποίας συναντά την οδό 25ης Μαρτίου (λεωφόρος Χαλκουτσίου) απέναντι από το Ο.Τ. των σχολικών κτιρίων.

Τα όμβρια ύδατα που απορρέουν από την λεκάνη, κατακλύζουν την Λ. Χαλκουτσίου, κινούνται βόρεια σύμφωνα με τις εδαφικές κλίσεις και μέσω δευτερευόντων αδιαμόρφωτων οδών, καταλήγουν στην θάλασσα.

Τα έργα αυτά θα λύσουν ένα σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή από τις πλημμύρες που δημιουργούνται το χειμώνα.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 750 χιλιάδων ευρώ.