Ξεκίνησε δωρεάν προληπτικός παιδιατρικός, οφθαλ/κός και οδοντ/κός έλεγχος στο Δήμο Ωρωπού

Ο Δήμος Ωρωπού σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής, πραγματοποιούν ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό έλεγχο σε παιδιά, από σήμερα Δευτέρα 21 έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του ΕΝΕΕΓΥΛ στη Σκάλα Ωρωπού.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί, ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης επισκέφθηκε το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», που διαθέτει το «Χαμόγελο του παιδιού για την υλοποίηση της δράσης, προκειμένου να ενημερωθεί από τους εθελοντές ιατρούς για την προσέλευση των παιδιών και την ομαλή ροή της δράσης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Γαζβινιάν, επικεφαλής του  εγχειρήματος, ήταν παρών και ενημέρωσε ότι το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» έχει στελεχωθεί από εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους ιδιώτες και του ΕΣΥ της περιοχής μας, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο κ. Γαζβινιάν πρόσθεσε ότι η δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης» εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που υλοποιεί ο ΟΠΑΠ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής.

Στο ξεκίνημα της δράσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ω. Άγγελος Χατζηιωάννου και η υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας και του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ωρωπού κ. Ασημίνα Καλογράνη.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «Ιπποκράτης»

  • Ημέρες και ώρες λειτουργίας δράσης: Δευτέρα 21 έως και Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020, από τις 9:30 έως τις 16:00 στον χώρο του προαύλιου του ΕΝΕΕΓΓΥΛ Ωρωπού.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και ραντεβού: 2295038766 και 2295035169