Ξεκίνησε ο καθαρισμός του δασυλλίου στην Αετοφωλιά Χαλκουτσίου

Σε αποψίλωση και καθαρισμό του πευκόφυτου δασυλλίου στον Οικισμό Αετοφωλιά, στα Πηγαδάκια Χαλκουτσίου, προχώρησε, σήμερα, συνεργείο του Δήμου Ωρωπού, σε μια προσπάθεια αφενός να ευπρεπιστεί ο χώρος και αφετέρου να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Πρόκειται για ένα υπέροχο δασύλλιο το οποίο μέσα έχει μικρό γήπεδο μπάσκετ και παγκάκια, αλλά είναι εγκαταλελειμμένο, ελλοχεύοντας πολλούς κινδύνους για τους μόνιμους κατοίκους του οικισμού, ενώ  θα μπορούσε να αλλάξει όψη και να γίνει ένας ασφαλής τόπος για τους οικιστές.

Σήμερα έγινε η αρχή μετά από την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκουτσίου  κ. Γιώργου Λειβαδιώτη, αφού οι κάτοικοι ζήτησαν τον καθαρισμό του δασυλλίου για προληπτικούς λόγους σε περίπτωση πυρκαγιάς. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί και πυροσβεστικός κρουνός, δωρεά της οικογένειας Φρατζεσκάκη, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση σε νερό εάν ποτέ καταστεί ανάγκη.

Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο καθαρισμός ενός συγκεκριμένου οικισμού δεν αφορά μεμονωμένα όσους μένουν αλλά ολόκληρη την περιοχή, καθώς σε περίπτωση πυρκαγιάς η φωτιά δεν γνωρίζει όρια και επεκτείνεται οπουδήποτε. Καθαρίζοντας ένα σημείο προστατεύεται και η ευρύτερη περιοχή.

Στην Εφέδρων Αξιωματικών

Παράλληλα ο Δήμος προχώρησε και στο κλείσιμο της αυθαίρετης χωματερής κλαδιών και βαρέων  αντικειμένων στην Εφέδρων Αξιωματικών, η οποία αποτελούσε ντροπή για την περιοχή, καθώς ήταν μια μόνιμη εστία μόλυνσης αλλά και πυρκαγιάς.

Άλλωστε  καθημερινά η περιοχή δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες και το θέαμα ήταν, τουλάχιστον, εξοργιστικό, κάτι που είχαμε στηλιτεύσει στην «Άποψη τώρα», αρκετές φορές κατά το παρελθόν επισημαίνοντας τους κινδύνους.

Η Δημοτική Αρχή, αφού απομάκρυνε τα σκουπίδια, τοποθέτησε άμμο και χώμα, ενώ προχώρησε και στην περίφραξη της περιοχής, ώστε να μην υπάρχει άμεση πρόσβαση.

Στον Κάλαμο

Να σημειώσουμε ότι και στην περιοχή  του Καλάμου, μετά την πρόσφατη πυρκαγιά στους Αγίους Αποστόλους, γίνονται ανάλογες προσπάθειες αποψίλωσης και καθαρισμού και μάλιστα έχουν ανοιχτεί πάνω από δεκαπέντε νέοι δρόμοι-αντιπυρικές ζώνες.