Ξεκίνησε το έργο: «ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ / ΔΗΛΕΣΙΟΥ».

Ένα ακόμα έργο που θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής του Δηλεσίου γίνεται πραγματικότητα  Ένα έργο που θα λύση το χρόνιο πρόβλημα της ύδρευσης της Ε’ Δ .Ε. του Δήμου Τανάγρας, στο Δήλεσι.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε να κατασκευάζεται ο νέος αγωγός ύδρευσης Σχηματαρίου – Δηλεσίου, ένα έργο πνοής για το Δήλεσι, έργο μελέτης προϋπολογισμού 1.350.000 ευρώ. Το έργο υλοποιείται και χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».

Σύμφωνα με την μελέτη, κατασκευάζεται νέο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Αγίου Γεωργίου στο Δήλεσι με ορίζοντα σχεδιασμού 40 ετών, προκειμένου να καταργηθεί το υπάρχον δίκτυο που είναι κατασκευασμένο από αμίαντο.

Το νέο δίκτυο ύδρευσης κατασκευάζεται από αγωγούς πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς(σύγχρονη τεχνολογία) διατάσεως Φ200 και Φ160 και θα είναι συνολικού μήκους περίπου 9.000 m. Όλοι οι κάθετοι οδοί στην Αγ. Γεωργίου θα ενωθούν με το κεντρικό νέο δίκτυο μέσω φρεατίων διακλάδωσης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα ενισχυθεί και το εξωτερικό υδραγωγείο της υφιστάμενης υποδομής για την εξασφάλιση επάρκειας πόσιμου νερού στη περιοχή του Δηλεσίου, που παρουσιάζει αυξημένη κατανάλωση κατά την τουριστική περίοδο.

Το έργο αυτό αποδεικνύει την οργανωμένη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του κ. Γ. Παργάλια να αναβαθμίσει το Δήλεσι και να το μετατρέψει  σε ένα πραγματικό τουριστικό θέρετρο, υλοποιώντας όλες τις προγραμματικές δηλώσεις της. Το Δήλεσι αλλάζει όψη. Γίνεται  το στολίδι του Δήμου Τανάγρας.

Ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για το Δήλεσι, με παρεμβάσεις που ενισχύουν και αναβαθμίζουν ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας με την παροχή άριστου πόσιμου νερού. Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, αλλά και τους ιδίους πόρους για να προσφέρουμε έργα ουσίας στους συμπολίτες μας.»

Η εικόνα ίσως περιέχει: δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, παπούτσια, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: σύννεφο, ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες