Ξεκίνησε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στη Σκάλα Ωρωπού

Ξεκίνησε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στη Σκάλα Ωρωπού με τη λειτουργία του ετήσιου παζαριού στο χώρο απέναντι από τις πρώην Φυλακές Ωρωπού, ενώ με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εικόνας στην πόλη.

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου, παραμονή της μεγάλης γιορτής για τον Ωρωπό, τελέστηκε με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στο Παρεκκλήσιο του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στους δρόμους της Σκάλας Ωρωπού. Παρέστη και ο νέος Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιώργος Γιασημάκης. Ανοιχτό παραμένει και το Παρεκκλήσιο  του Προφήτη Ηλία για προσκύνημα.

Εν τω μεταξύ κοσμοσυρροή παρατηρείται και φέτος στο καθιερωμένο ετήσιο παζάρι στη Σκάλα Ωρωπού. Χθες το βράδυ εκατοντάδες άτομα επισκέφτηκαν το χώρο που λειτουργεί το παζάρι, είτε για να κάνουν τα ψώνια τους, είτε για να κάνουν απλά μια βόλτα.

Η κίνηση, όπως μας έλεγαν οι έμποροι είναι ικανοποιητική, αν και ο κόσμος είναι αρκετά συγκρατημένος στις αγορές του  λόγω της κρίσης.

Η επισκεψιμότητα αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο, καθώς στον Ωρωπό πρόκειται να συρρεύσουν εκατοντάδες παραθεριστές και επισκέπτες.

Από το μεγάλο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στη Σκάλα Ωρωπού, δεν θα μπορούσε να λείπει το Φιλοζωικό Σωματείο Καλάμου, όπου προσφέρει βιβλία και διάφορα άλλα αναμνηστικά, σε πολύ χαμηλές τιμές, προκειμένου να ενισχυθεί το ταμείο για τις θεραπείες και τις τροφές των αδέσποτων.

Οι τιμές σε όλους τους πάγκους είναι χαμηλές, ώστε όλα τα βαλάντια να μπορέσουν να πάρουν ό,τι τους είναι αναγκαίο και χρήσιμο. Παπούτσια,  κουζινικά, ρούχα, αρώματα, βιβλία είναι σε τιμές προσφοράς, ενώ μπορεί να κανείς να γευτεί γραβιέρα από την Κρήτη, χαλβά Φαρσάλων, λουκουμάδες, χωριάτικο  λουκάνικο από τα Τρίκαλα και σουβλάκια. Για τα παιδιά λειτουργεί λούνα πάρκ.

Διαβάστε: Άρωμα βιβλίου στην Παραλία Σκάλας Ωρωπού