Ξεκίνησε το πρωί η συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ

23.10.2015

 

Με διάθεση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

Την συγκίνηση του εξέφρασε ο Γάλλος Πρόεδρος από την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε η ελληνική πολιτεία και επισήμανε ότι ο σύνδεσμος μεταξύ των δύο χωρών είναι οι κοινές αξίες και «οι αξίες που πρέπει να προβάλλουμε σε όλη την Ευρώπη».

 

«Ξέρω τι υπέστη ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται θάρρος για να διαπραγματευτούμε για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις» είπε ο κ. Ολάντ και συνέχισε τονίζοντας πως η Γαλλία είναι στο πλευρό της Ελλάδας «Η Γαλλία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

 

Κάνοντας αναφορά στο προσφυγικό ο κ. Ολάντ υπογράμμισε «πρέπει να δείξουμε ανθρωπιά στους πρόσφυγες, αλληλεγγύη στην Ελλάδα και να διασφαλίσουμε τα κοινά σύνορα της Ευρώπης». Επίσης αναφέρθηκε στο θέμα των επενδύσεων δηλώνοντας πως «Ήρθα με Γάλλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν, να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας» δήλωσε.

 

Από την μεριά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός υποδεχόμενος τον Γάλλο Πρόεδρο τόνισε πως η δημιουργική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας  «παίρνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που αφορά το μέλλον της Ευρώπης».

 

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα στρατηγικό δίλημμα και σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να επιστρέψει στις ιδρυτικές της αρχές και αξίες. Και γι’ αυτό πιστεύω ότι όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, που βρίσκονται είτε σε επίπεδο κυβερνητικό είτε σε επίπεδο κοινωνικών κινημάτων και θέλουν την ενωμένη Ευρώπη των αξιών, την Ευρώπη που θα επιστρέψει στην κοινωνική συνοχή και στη Δημοκρατία, πρέπει να δώσουν έναν κοινό αγώνα» επισήμανε  ο Πρωθυπουργός  Αλ. Τσίπρας.

 

Συνέχισε λέγοντας «Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι το μήνυμα της παρουσίας εδώ σηματοδοτεί την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη και να ακολουθήσουμε από κοινού αυτόν τον δύσκολο αγώνα για τις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να ζήσουν σε μία Ευρώπη καλύτερη από αυτή που έχουμε φτιάξει μέχρι σήμερα»