Ξεκίνησε το 5ο Φεστιβάλ Χριστουγέννων στο Σχηματάρι παρουσία του Δημάρχου Β. Περγάλια (Εικόνες-Βίντεο)

Πλημμύρισε χαρούμενες παιδικές φωνές,  κάλαντα, ύμνους και φως η κεντρική πλατεία Σχηματαρίου, κατά την έναρξη  του τριήμερου 5ου Φεστιβάλ Χριστούγεννων, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος Σχηματαρίου και η Δ.Η.Κ.Ε.Τ., την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 του μηνός.

Το πελώριο Χριστουγεννιάτικο δένδρο άναψε, απόψε, στη κεντρική πλατεία του Σχηματαρίου ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας, σε μια φαντασμαγορική στιγμή, καθώς  δεκάδες πυροτεχνήματα σχημάτισαν στον ουρανό υπέροχα σχήματα κάνοντας τη νύχτα μέρα.

Ο Δήμαρχος, στο σύντομο χαιρετισμό του,  καλωσόρισε τα παιδιά και τους κατοίκους  στο 5ο Φεστιβάλ Χριστούγεννων «που στόχο έχει να φωτίσει με χαμόγελο τα χείλη όχι μόνο των παιδιών αλλά και όλων των συνανθρώπων μας», όπως τόνισε, στέλνοντας «το μήνυμα της αγάπης της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας που έχουμε ανάγκη όλοι σε μια περίοδο δύσκολη για όλους».

Ο κ. Β. Περγάλιας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους συντελεστές των εκδηλώσεων τη ΔΗΚΕΤ, τον Εμπορικό Σύλλογο Σχηματαρίου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και την Φιλαρμονική της ΚΕΔΩ για το θέαμα που παρουσίασαν.

Ένα πρόγραμμα με πολλά δρώμενα, που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα με παρέλαση στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της ΚΕΔΩ και συνεχίστηκε με τον Άγιο Βασίλη, κλόουν, ξυλοπόδαρο, face painting, τη Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής Σχηματαρίου και την Χορωδία του Ευβοϊκού Ωδείου της κας Σιάννου που μας έφερε όλους πιο κοντά στη ζεστασιά των Άγιων ημερών των Χριστουγέννων, μας έκανε όλους παιδιά.

Πολλά περίπτερά, που στήθηκαν από ιδιώτες και πολιτιστικούς συλλόγους, είχαν ετοιμάσει πατροπαράδοτα τοπικά γλυκίσματα, ενώ νέοι επιχειρηματίες, δημιουργοί, καλλιτέχνες, περφόρµερς, τεχνίτες και άλλοι επαγγελματίες, προυσιάζουν τις καινοτόμες ιδέες τους, δείχνοντας τη δουλειά τους στο κοινό.

Παρόντες στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, οι Αντιδήμαρχοι Σχηματαρίου κ. Ηλίας Δημητρίου, Οινοφύτων κ. Γιάννης Αναστασίου,  Δερβενοχωρίων κ. Νίκος Πέτρου και Τανάγρας κα Μαρία Νίκα, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΚΕΤ κ. Αλέξανδρος Ανυφαντής, ο Αντιπρόεδρος κ. Διομήδης Δριχούτης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Γκίνης, η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κα Ελένη Ζαφειροπούλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ξενοφών Χαρίσης, Γιώργος Χρήστου και Χρήστος Σαμουρέλης και ο Πρόεδρος Οινοφύτων κ. Γιώργος Καμινιώτης και ο Πρόεδρος του Κλειδιού, καθώς και πλήθος κόσμου.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η κα Τριανταφυλλιά Πανούση, Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Χορευτικού Συλλόγου Ασωπίας «Ειλέσιον», η οποία με τη γλυκύτητά της φωνής της ζέστανε  τη βραδιά  και έδωσε το σύνθημα για ένα ζωντανό, χριστουγεννιάτικο παιδικό πανηγύρι.

Το Χριστουγεννιάτικο Τρενάκι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μικροί και μεγάλοι που θα βρεθούν στις 28 & 29 Δεκεμβρίου στην πλατεία Σχηματαρίου από τις 16:30 μέχρι τις 20:30.