Ξεκινά η Έκθεση Βιβλίου στη Σκάλα Ωρωπού – Ολοκληρώνεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Δήμου Ωρωπού

18.7.2016

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού κ. Μιχάλης Τόλιας, σχετικά με τη δικαίωση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε επιχειρηματίας του Δήμου Ωρωπού, για την αντίθεση του στην πραγματοποίηση της Έκθεσης Βιβλίου στον χώρο Παραλία Σκάλας Ωρωπού.

Μετά από δέκα πέντε χρόνια η Έκθεση Βιβλίου ανοίγει τις πόρτες της σήμερα 18 Ιουλίου 2016, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από δέκα εκδοτικοί οίκοι και τη στηρίζουν με την παρουσία τους τοπικοί συγγραφείς.

Παράλληλα η ανακοίνωση ενημερώνει για την πρόοδο εργασιών της δημιουργίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον Ιστορικό Χώρο των Παλαιών Φυλακών η οποία θα στεγαστεί σε ένα από τα κτίρια των Φυλακών που αναπαλαιώνει το Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού, εντυπωσιάζοντας με τη βελτίωση του κτιρίου και την εξαιρετική πρωτοβουλία.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

“Δικαίωση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού του Δήμου Ωρωπού,
μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε επιχειρηματίας του Δήμου μας, για την αντίθεση του στην πραγματοποίηση της Έκθεσης Βιβλίου στον χώρο Παραλία Σκάλας Ωρωπού.

Κατόπιν αυτού, σήμερα 18 Ιουλίου 2016 ανοίγει τις πόρτες της, η Έκθεση Βιβλίου μετά από δέκα πέντε χρόνια, στην καρδιά του Δήμου μας, με την συμμετοχή άνω των Δέκα εκδοτικών οίκων και την αμέριστη συμπαράσταση και παρουσία τοπικών συγγραφέων.

Επί πρόσθετα σας ενημερώνουμε πως η Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου μας στον Ιστορικό Χώρο των Παλαιών Φυλακών, είναι μια πραγματικότητα.
Αποφασίσαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ξεφεύγοντας από τον τρόπο λειτουργίας, των τελευταίων ετών, του οργανισμού και παρουσιάζοντας μια νέα πορεία.

Την πρόοδο εργασιών του έργου, σας την παραθέτουμε με φωτογραφίες όπου μπορείτε να διαπιστώσετε το βαθμό βελτίωσης από την παραλαβή μέχρι και σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη το πόσο δύσκολα μπορεί να υλοποιήσουμε το όνειρό μας, με την οικονομική κρίση που διάγει η χώρα μας.

Είναι κάτι που υλοποιείται, δυστυχώς, με αργούς ρυθμούς, αλλά να είστε σίγουροι ότι μέσα στο 2017 θα την εγκαινιάσουμε δικαιώνοντας έτσι την προσπάθεια όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας περιμένουμε όλους να δώσουμε βροντερό παρόν στην Έκθεση Βιβλίου, στηρίζοντας την και καθιερώνοντάς την, ως Θεσμό του Δήμου μας .

Εκ του Δ.Σ του ΝΠΔΔ Πολιτισμού Δ.Ω.
Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Τόλιας “

 Ν.Π.Δ.Δ. ΩΡΩΠΟΥ

ΑΝΑΠΑΛΑΊΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΦΥΛΑΚΩΝ ΩΡΩΠΟΥ