Ξεκινά η κτηματογράφηση για όσες περιοχές του Δήμου Ωρωπού, δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία…  

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού θα συνδράμει κατοίκους και ιδιοκτήτες τεχνικά και συμβουλευτικά για την ορθή καταγραφή στοιχείων και δηλώσεων κτηματογράφησης.

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού, Γιώργος Χρ. Παναγόπουλος, με το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει την Κτηματογράφηση της περιοχής του Δήμου Ωρωπού, (Μαρκόπουλο, Σκάλα, Ν. Παλάτια, Χαλκούτσι, Συκάμινο, Ωρωπός, Κάλαμος), για την συμπλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου.

Το μελετητικό γραφείο ήδη έχει αρχίσει την συλλογή τοπογραφικών διαγραμμάτων ευρύτερων περιοχών που εμφανίζεται  η κατάτμηση μεγαλύτερων εκτάσεων/ιδιοκτησιών σε μικρότερες, (και σε αυτή την διαδικασία θα συνδράμει και η Ομοσπονδία), ενώ για την κάθε ανεξάρτητη ιδιοκτησία η διαδικασία για την υποβολή των δηλώσεων θα γίνεται στο γραφείο κτηματογράφησης που θα ανοίξει για την περιοχή των Ωρωποχωρίων, (πιθανά στο πρώην Γυμνάσιο Σκάλας, που βρίσκεται στον χώρο της λαϊκής).

Αναμένεται η υποβολή για τους ιδιοκτήτες να ξεκινήσουν τον Μάιο, αλλά η Ομοσπονδία έχει λάβει την απόφαση να συνδράμει όλους τους ιδιοκτήτες και κατοίκους του Ωρωπού, που θα θελήσουν να συμπληρώσουν την έντυπη δήλωση, να συλλέξουν στοιχεία και θα χρειαστούν οποιαδήποτε τεχνική και συμβουλευτική στήριξη.

Οι αιτήσεις των δηλώσεων θα γίνουν σε ειδικό έντυπο που θα προμηθεύονται οι κάτοικοι από το Γραφείο Κτηματογράφησης που θα ανοίξει στον Ωρωπό, ενώ για τη συμπλήρωσή τους, θα βοηθήσει όπως προαναφέραμε η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού με τους εθελοντές επιστήμονες που διαθέτει, ανοίγοντας κάθε Κυριακή από την 4η  Μαρτίου 2018 τα γραφεία της στο Ακρωτήρι Σκάλας, από τις 10:00 με 13:30 το πρωί, (τα γραφεία βρίσκονται πίσω από το Δημαρχείο Ωρωπού, στην παραλιακή ζώνη επί των οδών Γαρδένιας και Πεύκων).