Ξεκινά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη

27.10.2015

Με τη μαθητική παρέλαση που ξεκινά στις 11 το πρωί στην οδό Τσιμισκή συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την εθνική επέτειο του «Όχι» κι ολοκληρώνονται αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλου.

Το πρωί της Τρίτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Οχυρό Ρούπελ. Ακολούθως θα επισκεφθεί το Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σιδηροκάστρου.

Στις 18:15 Θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και θα ξεναγηθεί στην έκθεση του βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα για τον πόλεμο του 1940-41.

Στις 19:10 θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 Αύριο

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο   Τετάρτης με τη στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στις 11 το πρωί .

Νωρίτερα, στις 10:30 το πρωί ο κ. Παυλόπουλος θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού και μετά την παρέλαση θα επισκεφθεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.